Šafářová vyřadila Hradeckou a ve čtyřhře nastoupí po boku Hlaváčkové

Lucie Šafářová a Lucie Hradecká se utkaly o postup do třetího kola Australian Open a byla to pro obě tenistky hodně zvláštní situace. Na kurtu proti sobě stály krajanky, které mohla rozdělit jedna nevšední a ne zrovna příjemná událost.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Hradecká (vlevo) s Andreou Hlaváčkovou před fedcupovým semifinále v italském Palermu

Lucie Hradecká (vlevo) s Andreou Hlaváčkovou před fedcupovým semifinále v italském Palermu | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

„Těším se na letošní sezonu, víc bych k tomu říkat nechtěla.“ Pro Lucii Hradeckou je hodně složité vracet se k rozpadu slavného deblového páru 'H a H'.

Od chvíle, kdy jí Andrea Hlaváčková oznámila, že už s ní hrát nebude, už sice uběhly skoro čtyři měsíce, ale slzy v očích prozrazují, že jde stále o velmi citlivé téma.

Lucie Hradecká přiznává, že si zatím s Andreou Hlaváčkovou neměla příležitost tehdy nečekanou změnu vyříkat nebo spíš o to ani nestojí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Šafářová vyřadila Hradeckou, navíc ve čtyřhře nastoupí po boku Hlaváčkové

„Je to její rozhodnutí, já se bych se k tomu nerada vracela.“ Lucie Hradecká tady v Melbourne vstoupí do grandslamové ženské čtyřhry s novou spoluhráčkou, Michaellou Krajickovou z Nizozemska, zatímco s Andreou Hlaváčkovou teď bude hrát jak známo Lucie Šafářová, aktuální přemožitelka Hradecké.

Také pro Šafářovou to není jednoduchá situace, protože teď může vypadat jako ta, která slavný pár rozdělila. „Je to nepříjemná situace, ale takové věci se na konci roku dějí. Nechtěla bych ale, aby nás to rozdělovalo lidsky. Ale to se nestalo, bavily jsme se s Luckou stejně jako předtím.“

Berdych na Australian Open nezaváhal, český souboj pro Šafářovou

Číst článek

Lucie Hradecká si nemyslí, že by byla vina na straně Lucie Šafářové, přesto dál už by to raději nerozváděla, má novou motivaci a také novou deblovou spoluhráčku.

I když i jméno té bývalé Andrey Hlaváčkové v pavouku ženské čtyřhry zaregistrovala. „Jsme ve stejné polovině. Projížděla jsem pavouka a jsme až někde dole, to jsem našla."

Těžko posoudit, jak moc stojí Lucie Hradecká o to, aby si proti své bývalé spoluhráčce na Australian Open zahrála. Soudě podle dnešního nervózního zápasu druhého kola ženské dvouhry s krajankou Lucií Šafářovou nemusí jít zrovna o vyhledávaný sportovní zážitek.

Utkat se s českou hráčkou prý není na velkém turnaji nijak příjemné ani za normálních okolností. „Je to zvláštní. Speciálně na grandslamech, každá chce udělat nejlepší výsledek. Rozdělila bych to, aby nemohly hrát dvě hráčky z jedné země proti sobě,“ dodala Lucie Hradecká.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme