Sestry Plíškovy se kromě tenisu budou věnovat autoškole

Tenisové sestry Karolína a Kristýna Plíškovy mají všechny důležité zápasy této sezony za sebou, ale jeden velký boj teď obě najednou čeká. Za své minulé úspěchy dostaly sponzorský vůz a tak se teď chtějí stát řidičkami, když už mají v čem jezdit.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fed Cup 2014, tenis, Karolína Plíšková

Fed Cup 2014, tenis, Karolína Plíšková | Foto: Filip Jandourek

„Až trošku bude čas, tak se na to vrhneme. Když jsme viděly auto, tak chceme i ten řidičák.“

Policejní hlídka v tom jednou může mít pořádný zmatek, pokud náhodou zastaví vůz a v něm budou vedle sebe sedět sestry Plíškovy, možná si nebude úplně jistá, která z nich je Karolína a která Kristýna.

Ale známá tenisová dvojčata chtějí takovým situacím předcházet. Chtějí se hlavně naučit jezdit bezpečně, a třeba rychlost svého podání na silnicích rozhodně překonávat nechtějí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Když jsme dostaly auto, tak chceme i řidičák, tvrdí sestry Plíškovy

„Budu jezdit padesát, určitě budu jedním z pomalejších řidičů,“ usmívají se Karolína a Kristýna Plíškovy, které patří k hráčkám s nejrychlejším servisem na okruhu.

Prvně jmenovaná dokonce jeden čas vedla pořadí v počtu nastřílených es, druhá zase nasbírala nejvíce es v jednom zápase. Na svá dobrá podání chtějí obě spoléhat i v nové sezoně, a nejen na ně.

„Dá se zlepšit kondice a je na to dost času. S panem Pechem se tomu na Olympu, kde máme skvělé podmínky, věnujeme hodně. Jinak v tenise se dá zlepšit všechno,“ říká Karolína Plíšková, která udělala zřejmě nevýraznější kvalitativní pokrok na žebříčku WTA ze všech českých tenistek.

Teď má na dohled nejlepší dvacítku, ale sama se chce hlavně udržet na současné pozici. Vždyť ještě poměrně nedávno byla na hranici stovky.

„Chtěla bych plus minus zůstat tam, kde jsem. Dostat se do dvacítky by bylo hezký, ale na to chybí hodně bodů.“

To Kristýna Plíšková, která na rozdíl od sestry hraje levou rukou, by žebříčkový posun nebo spíš skok uvítala. I kvůli programu, tak aby mohla hrát více stejných turnajů jako sestra Karolína, na kterou ztrácí stovku míst.

Kvitová s Berdychem budou znovu hrát tenisovou extraligu

Číst článek

„Chci se dostat do padesátky. Tím bych začala. Podepsalo se na mě, že jsem hodně měnila trenéry, to nikomu klid nedodá, to nebylo úplně ideální,“ přeje si Kristýna Plíšková, které v tom teď pomáhá jako trenér bývalý daviscupový reprezentant Ivo Minář.

Karolíně bude stejně jako letos nablízku hlavně herní kouč Jiří Vaněk.

„Jsem určitě spokojená, měla jsem na začátku roku nějaké cíle, ale nebyly až takovéhle,“ prozrazuje Karolína Plíšková, která s Kristýnou tvoří i velmi zajímavý a už také silný deblový pár.

Tenisoví fanoušci znají několik slavných sourozeneckých dvojic, americké bratry Bryanovy, také dvojčata, dále třeba sestry Williamsovy a s těmito hvězdami teď mohou začít porovnávat i české dívky.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme