Souboje Nadala s Federerem to je velká zábava

Někdo rád sbírá známky, jiný šperky, a jiný zase třeba grandslamové tituly. Právě to poslední jde náramně Rogeru Federerovi, a také Španělu Rafaelu Nadalovi, který zmíněného Švýcara porazil ve finále Roland Garros 3:1 na sety. Takže tím vyrovnal rekordní počet 6 pařížských titulů Švéda Björna Borga. Ale nejen tímto koníčkem jsou oba nejlepší tenisté posledních let výjimeční.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Federer a Nadal s pohárem po finále

Federer a Nadal s pohárem po finále | Foto: Jaroslav Plašil

Skoro dva a půl roku čekali fanoušci z celé planety na to, až se znovu v grandslamovém finále utkají Rafael Nadal a Roger Federer. Že jde o dvě největší možná nejen tenisové osobnosti posledních let by Vám v areálu Rolanda Garrose potvrdili zřejmě všichni.

Přehrát

00:00 / 00:00

Souboje Nadala s Federerem to je velká zábava

Od skupinky turistů z města Porto Cristo na Mallorce, kde má Nadalova rodina prázdninový dům, přes nadšeně pobíhající podavače míčků až k hudebníkům z jihu Švýcarska. A myslí si to také paní Diana, jedna z těch, kteří měli to štěstí, a sehnali na výjimečný zápas lístek.

„Rafa je stále světovou jedničkou a je to velice dobrá jednička, no a Roger, ten zase jedničkou dlouho byl ale není to jen skvělý tenista, ale také úžasný člověk. Je velkým příkladem pro všechny, každý by chtěl být jako on,“ říká Nadalova fanynka.

Na tom celém je nejpozoruhodnější, že si přesně totéž myslí o svém rivalovi samotný Rafael Nadal, a že to samé platí také obráceně. Na kurtu na sebe Španěl se Švýcarem nehrozí zaťatými pěstmi, u sítě před zápasem se poplácají a popřejí si to nejlepší.

Gentlemani i po utkání

A když utkání skončí, poražený nikdy neříká, že měl zdravotní problémy, nebo že foukal nepříjemný vítr. A vítěz, ten se tomu druhému zpravidla omlouvá, jako to udělal teď po svém 6. vítězství na Roland Garros Rafael Nadal.

„Úplně nejdřív bych chtěl říct, že jsi tady hrál skvěle, promiň mi ten dnešek,“ říkal ještě na kurtu Rafael Nadal.

„Je to velký šampión, zvlášť na antuce, já jsem šťastný z toho, jak jsem tady hrál, i přes složitý los jsem se dostal daleko, myslím, že mám za sebou i dobrý víkend, bohužel jsem nedostal pohár, ale stále si myslím, že to bylo velmi dobré finále," odpovídal později Roger Federer.

I takto bojují novodobí gladiátoři v éře absolutního tenisu, který právě Rafael Nadal s Rogerem Federerem už léta posunují k dokonalosti. Takže teď mají ostatní hráči tak trochu smůlu, že právě v tomto období s oběma na kurtu soupeří.

A byť se teď Srbovi Novaku Djokovičovi podařilo mezi oba velikány díky výjimečnému talentu vklínit, pravděpodobné je, že by se dalšího grandslamového finále Federera s Nadalem mohli fanoušci dočkat dříve, než za dva a půl roku.

Jaroslav Plašil, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme