Štěpánek vyhrál rozhodující dvouhru, Češi obhájili Davisův pohár!

SLEDOVALI JSME ON-LINE Čeští tenisté po roce obhájili vítězství v Davisově poháru. Rozhodující třetí bod ve finále se Srbskem získali zásluhou Radka Štěpánka, který v závěrečné dvouhře porazil v Bělehradu Dušana Lajoviće 3:0 na sety.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští tenisté po triumfu v Davisově poháru

Čeští tenisté po triumfu v Davisově poháru | Zdroj: ČTK

Štěpánek snad pod tíhou nálepky favorita zápasu hned na úvod zaváhal, když ztratil podání. Jenže vzápětí ukázal, že jeho zkušenosti budou pro vývoj duelu podstatnější - zápas otočil a Lajoviće dvakrát brejknul. Nakonec dovedl první set k vítězství 6:3.

Hned na úvod druhé sady ukázal český hráč, kdo bude na bělehradském kurtu pánem. Sebral Lajovićovi první podání a svými parádními náběhy k síti, kde zakončoval nechytatelnými voleji, se dostal k jasnému vedení 4:0.

Lajović se sice ještě trochu vzpamatoval a dokázal snížit, ale když pak přišel i o další servis, bylo jasné, že druhý set je pro něj ztracen. Štěpánek jej vyhrál jednoznačně 6:1.

Část obecenstva v hale se poté rozhodla na závěr zápasu nečekat a vydala se strávit nedělní večer za jinou zábavou. Zbylí srbští fandové ale dokázali dělat pořádný hukot a několikrát bučeli a pískali i při Štěpánkově podání.


Velezkušený český tenista ale držel emoce na uzdě a trpělivě kráčel k vítězství. Lajović dokázal s tenisovým dříčem držet krok jen první dvě hry, ničily jej především prohozy a kraťasy v podání soupeře.

Štěpánek bez větších potíží dokráčel k zisku i třetí sady poměrem 6:1 a čeští tenisté mohli po roce znovu slavit zisk slavného poháru.

Davisův pohár 2013 - finále:

Srbsko - Česká republika 2:3
Dušan Lajovič - Radek Štěpánek 3:6, 1:6, 1:6.

Jiří Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme