Teď pro mě turnaj začíná, řekl po postupu do čtvrtfinále Tomáš Berdych

Antukový grandslam je stále tím nejméně úspěšným v kariéře Tomáše Berdycha. Na ostatních turnajích velké čtyřky vyhrál kolem 70% svých zápasů. V Paříži je počet i procento vítězných utkání nižší.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych po vítězném utkání ve čtvrtfinále French Open.

Tomáš Berdych po vítězném utkání ve čtvrtfinále French Open. | Zdroj: ČTK

„Je horší, je to pro mě nejsložitější povrch. Ať už se týká pohybu nebo samotné hry,“ přiznává nejlepší český tenista.

„Na druhou stranu jsem se na tomhle povrchu učil hrát tenis, takže by to nemělo být zase tak špatný. A první semifinále jsem hrál právě tady,“ vzpomíná Tomáš Berdych na rok 2010, kdy v Paříži dosáhl svého zatím nejlepšího výsledku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Antuka je pro nejsložitější povrch, přiznává Tomáš Berdych.

Teď mu k vyrovnání semifinálové mety, kterou bere v posledních letech český tenista za úspěch, schází jediná výhra a pokoušet se o ni bude v úterý.

V době, kdy vybojoval postup do čtvrtfinále, ještě netušil, jestli se utká se Švýcarem Rogerem Federerem nebo Lotyšem Ernestem Gulbisem.

Za to ale věděl, že se bude muset opět do puntíku držet zvolené taktiky a správně reagovat na všechny nepříznivé situace, jak se mu to zatím na turnaji dařilo.

„V každém zápase je vždycky něco, čím zápas zvládnu, i když to není úplně ideální. Druhé utkání jsem musel přebojovat a zvládnout. I to se mi povedlo.“

Berdych si poradil s Isnerem a ve čtvrtfinále French Open si zahraje s Gulbisem

Číst článek

Ale spokojený ještě Tomáš Berdych není. Jak už zaznělo, už pár grandslamů zpátky si český tenista posunul hranici, se kterou už je nebo ještě není spokojený. Po postupu do čtvrtfinále se sice nemůže tvářit kysele, ale.

„Teď tak nějak pro mě začíná turnaj,“ přiznal Tomáš Berdych, který stále sní o zisku grandslamového titulu. Ať už to bude na antuce, trávě nebo betonu.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme