Teď to nepodcenit, přeje si po vítězné čtyřhře daviscupový kapitán Navrátil

Poprvé nebyl se svými svěřenci přímo na kurtu. Nehrající kapitán českých tenistů Jaroslav Navrátil se zotavuje z nemoci, a tak sledoval finále Davisova poháru doma u televize. Nemocný šéf české lavičky poskytl Radiožurnálu rozhovor po dnešní čtyřhře.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nehrající kapitán Jaroslav Navrátil

Nehrající kapitán Jaroslav Navrátil | Foto: Česká sportovní/Pavel Lebeda

Co podle vás rozhodlo o vítězích dnešní čtyřhry?

Myslím si, že rozhodl servis, který měli kluci určitě lepší. A také při returnech na tom byli lépe než Srbové. A také zkušenost, bylo vidět, že naši kluci si na kurtu mnohem více rozumí. Na začátku prvních dvou setů vždy brejkli Zimonjiće a uklidnili se. Třetí sada už byla vyrovnanější, protože Srbové zlepšili první podání.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor s kapitánem daviscupového týmu Jaroslavem Navrátilem

Čtyřhru označovali mnozí fanoušci i experti už předem za klíčový zápas celého finále. Co o tomto názoru soudíte krátce po boji?

Určitě byla čtyřhra klíčem celého souboje. Protože když si vezmeme formu Novaka Djokoviće, tak bylo jasné, že sobotní čtyřhra bude důležitým bodem. A já doufám, že se teď kluci dobře vyspí. Povedeme 2:1 a Tomáš Berdych může jít do boje s Djokovićem uvolněně. A kdyby prohrál, tak je Radek natolik zkušený, že šance na celkové vítězství je obrovská.

Finále DC: Čeští tenisté vyhráli čtyřhru a jsou blízko obhajobě

Číst článek

Co je teď pro český tým nejdůležitější před rozhodujícím dnem s posledními dvěma zápasy?

Zkoncentrovat se, nepodcenit to. Je tu euforie, vedeme 2:1. Ale oba kluci jsou natolik zkušení, že zítřejší zápasy určitě nepodcení.

Už jste s někým přímo v Bělehradu dnes telefonoval? Jaká vládne v týmu před posledním dnem finále nálada?

Ráno jsem mluvil s kapitánem, kluky jsem nechtěl rušit hned po zápase, ale určitě si ještě večer zavoláme. Tep u televize byl docela vysoký, protože emoce jsou větší. Je jenom dobře, že to tak dopadlo.

Petr Čermák, Jiří Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme