Tenista Lukáš Rosol skončil v Marseille hned v prvním kole

Český tenista Lukáš Rosol potvrdil na turnaji v Marseille, že se mu v poslední době nedaří. Stejně jako v Rotterdamu prohrál v 1. kole, když ve dvou setech 3:6 a 2:6 nestačil na Ukrajince Stachovského.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Rosol po rychlém přesunu zvládl úvodní kolo Australian Open

Lukáš Rosol po rychlém přesunu zvládl úvodní kolo Australian Open | Zdroj: Reuters

Úvod zápasu byl vyrovnaný, první problémy na podání měl český tenista až v pátém gamu, kdy si jeho soupeř vybojoval tři brejkboly. Rosol ale podání udržel a dostal se do vedení 3:2.

Při dalším servisu bohužel už tak úspěšný nebyl, rychle prohrával 0:40 a nepříznivý vývoj sedmého gamu už nezachránil. Stejná situace se opakovala i v deváté hře. Stachovský si vypracoval tři setboly a druhý proměnil.

Ani začátek druhého setu osmý nasazený Rosol nezachytil a brzy prohrával 0:3. Jeho soupeř si ve druhém gamu vytvořil tři brejkboly, český tenista sice dvakrát ztrátu gamu zažehnal, ale potřetí už úspěšný nebyl.

Podruhé ztratil Rosol podání ve druhém setu v osmém gamu. Za stavu 30:30 nabídl soupeři mečbol a ten ho využil. Český tenista tak na posledních dvou turnajích nepřešel přes první kolo. V Rotterdamu nestačil na Itala Bolelliho, v Marseille na Ukrajince Stachovského.

Tenisový turnaj mužů v Marseille (tvrdý povrch, dotace 632.840 eur):
Dvouhra - 1. kolo: Stachovskij (Ukr.) - Rosol (8-ČR) 6:3, 6:2.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme