Tenista Radek Štěpánek chce zastavit pád

Kvůli dlouhé zdravotní pauze Radek Štěpánek klesá ve světovém žebříčku, a tento propad ještě může v samotném závěru sezony pokračovat. V posledních dvou turnajích sezony v Basileji a v Paříži totiž český tenista obhajuje loňské vysoké body za účast v semifinále. Teď v Basileji je Radek Štěpánek po výhře nad Nizozemcem De Bakkerem 2:0 na sety ve druhém kole. Přímo ve Švýcarsku je i reportér Radiožurnálu Jaroslav Plašil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

"Člověk by si měl užívat každou chvíli, kterou stráví na kurtu. Loni jsem tady hrál poprvé a hrálo se mi tady výborně, prohrál jsem až v semifinále s Djokovičem. A rád bych na to letos navázal," řekl Štěpánek.

Měl jste výborný závěr roku, teď vám ale hrozí ztráta bodů. Máte to v hlavě, nebo to není vaše největší priorita?

Pro mě je největší prioritou zdraví. Když už jsem se dostal mezi nejlepších deset, tak jsem se dvakrát na delší dobu zranil a nemohl jsem zjistit, na kolik jsem opravdu měl. Když ale budu zdravý a budu se moci kvalitně připravit na příští sezónu tak vím, že se mohu měřit s těmi nejlepšími.

Jak jste na tom teď po zdravotní stránce?

Jsem zdravý, což je pro mě nejdůležitější. Budu se snažit získat z posledních dvou turnajů získat co nejvíce bodů a po odpočinku vložím veškeré úsilí do přípravy na další sezónu. Nebudu obhajovat žádné body, takže to pro mě může být dobrý rok.

Těšíte se na odpočinek už z toho důvodu, že loni jste ho neměl a jel jste bez pauzy až do Australian Open?

Určitě, i když jsem měl letos kvůli zranění té pauzy dost. Je ale pauza a pauza. Když skončí sezóna, víte, že už se nemusíte nikam honit a máte čas na opravdový odpočinek. Vlastně jsme neměli ani pořádné líbánky s manželkou a teď na to bude čas. Nepostoupili jsme do finále Davis Cupu, takže toho času bude dost.

Když jste zmínil Davis Cup, tady v Basileji jsou kromě deblisty Zimonjiče všichni srbští reprezentanti. Měl váš vzájemný duel ještě nějakou dohru po téměř dvou měsících?

Pro mě to dohru mělo v ten den, kdy ten zápas skončil. Potom už to byla historie.

V Basileji hrajete čtyřhru s Lukášem Dlouhým. Máte v plánu dlouhodobější spolupráci?

Ne, teď spolu hrajeme podruhé, protože Lukášův spoluhráč Paes hrál jiné turnaje. Dali jsme se dohromady v Šanghaji, kde jsem bohužel měl žaludeční problémy a nemohl hrát naplno. Tak jsme se domluvili, že si ještě zahrajeme v Basileji.

Pokud zvládnete i duel s Kolumbijcem Giraldem, s největší pravděpodobností se utkáte s Rogerem Federerem. Byl by to pro vás velký test momentální formy?

Určitě. Když hrajete s prvními třemi nejlepšími hráči, kteří jsou daleko před vámi, tak vám to dá hrozně moc. A s Rogerem je to navíc o to speciálnější, že už toho dokázal strašně moc, je to žijící a hrající legenda.

Alena Benešová, Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme