Tenista Tomáš Berdych vyléčil bolavé rameno a chystá se na antuku

Ještě před pár týdny cítil bolavé rameno, kvůli kterému vynechal i čtvrtfinále Davis Cupu. Do antukové části sezony ale vstoupí bez zdravotních problémů. Tomáš Berdych už pár dní trénuje v Monte Carlu, kde ho čeká i nejbližší turnaj.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych je na turnaji v Dubaji ve čtvrtfinále

Tomáš Berdych je na turnaji v Dubaji ve čtvrtfinále | Zdroj: Reuters

Ještě před startem turnaje zavítal Berdych domů do Prostějova na slavnostní otevření nové haly. Kromě tréninku stihl nejlepší český tenista i pozorně sledovat čtvrtfinále Davis Cupu. Kromě duelu v Kazachstánu i zápas Argentiny a Francie.

"Takhle napjatě jsem snad nesledoval žádný zápas, viděl jsem rozhodující zápas Berlocqa, nikdy jsem to nikomu nepřál víc, než jemu, i z důvodu českých fanoušků, kteří by jinak neměli možnost nás jako poslední vítěze Davis Cupu vidět. Lidé takhle mohou zavzpomínat, co s námi zažili loni v listopadu. Doufám, že aspoň to finále zopakujeme," věří Tomáš Berdych, který trénuje v Monte Carlu na turnaj série Masters.

"Těším se, na antuce jsem hrál naposledy semifinále Davis Cupu v Argentině, mám na to dobré vzpomínky, doufám, že se mi na to podaří navázat. Monte Carlo patří mezi moje nejoblíbenější turnaje, i co se týče místa, ostatní turnaje si z něj mohou vzít příklad," chváli orgánizátory světový hráč číslo šest.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáš Berdych je zdravotně v pořádku a chystá se na prestižní turnaj v Monte Carlu

Tomáš Berdych se po turnaji v Miami omluvil nehrajícímu kapitánovi Jaroslavu Navrátilovi ze čtvrtfinále Davis Cupu v Kazachstánu kvůli bolavému ramenu. Teď už je český tenista v pořádku a od neděle trénuje právě v knížectví na Azurovém pobřeží.

"Od začátku šlo všechno dobře, už mě netrápilo nic, co mě trápilo když jsem odjížděl z Ameriky. Jeli jsme do Monte Carla už v neděli, tamní počasí a podmínky se nedají ničím nahradit. Jen jednou nás zaskočil déšť, ale jinak tam bylo pořád sluníčko a dvacet stupňů. Udělali jsme všechno, co jsme si naplánovali, všechno jde tak, jak má, " pochvaluje si Tomáš Berdych.

Turnaj série Masters v Monte Carlu je první velkou akcí na antuce, vrcholem antukové části sezony bude druhý grandslam roku - pařížské Roland Garros.

"Nechci říct, že tohle je turnaj na rozehrání, protože je to velká akce, na které se budu snažit předvést co nejlepší výkon, ale to nejlepší by mělo přijít až v Paříži. Už loni jsem měl výbornou sezonu na antuce, beru to spíš jako celek a budu se snažit na to navázat," říká Tomáš Berdych.

Alena Benešová, Tomáš Minarčík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme