Tenisté Pavlásek a Veselý se Štěpánkem budou hrát v Prostějově semifinále

V překvapivém tažení tenisovým turnajem UniCredit Czech Open pokračuje v Prostějově člen domácího klubu Adam Pavlásek i jeho kolega a loňský finalista Jiří Veselý, kterého v semifinále vyzve Radek Štěpánek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adam Pavlásek poprvé na US Open

Adam Pavlásek poprvé na US Open | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

319. hráč světového žebříčku Adam Pavlásek si zajistil postup ze čtvrtfinále, když vyřadil favorizovaného krajana Lukáše Rosola po setech 5:7, 7:6 a 6:4.

„Ve třetím setu jsem si prohrál servis, potom za stavu 1:2 jsem se dostal k brejkbolu, ale bohužel jsem ho nevyužil. Pak měl zase jeden naopak Lukáš, který ho ovšem také naštěstí nevyužil. Potom už to byla otevřená hra. Začal jsem lépe returnovat, hrálo se více výměn a bylo to 50 na 50,“ těžko hledal příčiny svého vítězství krátce po utkání devatenáctiletý český talent, který na Hané startuje na divokou kartu.

Pavlásek si v semifinále odbude premiéru v této fázi podniku kategorie challenger a v souboji o finále se utká se Slovákem Norbertem Gombosem. Trenérovi a zároveň nehrajícímu kapitánovi českého daviscupového týmu Jaroslavu Navrátilovi pak udělal radost i jeho druhý svěřenec Jiří Veselý.

Fanoušci v Prostějově se mohou těšit na tři české hráče v semifinále. Po vítězství Jiřího Veselého nad Kazachem Michailem Kukuškinem 6:0 a 7:5, když český hráč ve druhé sadě otočil nepříznivý stav 1:4, totiž vyhrál i nejvýše nasazený tenista Radek Štěpánek nad Francouzem Axelem Michonem 7:6 a 6:4.

Tenisový challenger Czech Open v Prostějově (antuka, dotace 106 500 eur):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Pavlásek (ČR) - Rosol (3-ČR) 5:7, 7:6 (7:4), 6:4
Veselý (6-ČR) - Kukuškin (Kaz.) 6:0, 7:5
Gombos (SR) - Reister (7-Něm.) 1:6, 7:6 (7:4), 6:1
Štěpánek (ČR) - Michon (FRA) 7:6 (7:1), 6:4

Ivan Lendl trénoval v Prostějově s dětmi
Spolupráce Lucie Hradecké s Michaellou Krajicekovou funguje výborně
Tenisté Nadal a Murray jsou v semifinále French Open
České tenistky odehrají 1. kolo Fed Cupu v příštím roce v Kanadě

Tomáš Minarčík, Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme