Tenisté Smitková s Hernychem si zahrají Wimbledon

Tenistka Tereza Smitková si poprvé v kariéře zahraje hlavní soutěž na grandslamovém turnaji. Zasloužila si to zvládnutou kvalifikací ve Wimbledonu. Na nejslavnější turnaj světa se z kvalifikace probojoval také Jan Hernych.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letos se kromě grandslamového turnaje bude ve Wimbledonu konat také olympiáda

Letos se kromě grandslamového turnaje bude ve Wimbledonu konat také olympiáda | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

Smitková zvládla všechny tři zápasy v kvalifikaci, kterou zakončila vítězstvím nad Američankou Madison Brengleovou 6:3, 3:6 a 6:1.

Devatenáctiletá rodačka z Hradce Králové a 174. hráčka žebříčku WTA se jméno soupeřky v úvodním kole dozví zítra, kdy se bude nejslavnější turnaj světa v Londýně losovat.

Hernych si účast v hlavní soutěži vybojoval po čtyřsetovém boji s Američanem Rajeevem Ramou. Čtyřiadvacetiletý tenista bude v All England Clubu startovat posedmé.

Kvalifikace tenisového Wimbledonu v Londýně (tráva):

Muži - 3. kolo:
Hernych (ČR) - Ram (31-USA) 6:3, 6:4, 6:7 (2:7), 6:2.

Ženy - 3. kolo:
Smitková (ČR) - Brengleová (USA) 6:3, 3:6, 6:1.

Kvitová odstoupila, Koukalová si zahraje o finále

Petra Kvitová kvůli zranění odstoupila z turnaje v Eastbourne. Do čtvrtfinálového souboje s domácí Britkou Heather Watsonovou nenastoupila kvůli svalovým problémům.

Petra Kvitová postoupila na turnaji v Eastbourne už do čtvrtfinále | Foto: Reuters

Česká jednička měla zdravotní problémy už po utkání prvního kola s krajankou Lucií Šafářovou, ale zvládla s ní ještě přehrát Američanku Varvaru Lepchenkovou 6:1 a 6:4.

Start Wimbledonu, který odstartuje v pondělí, by ale měla Kvitová stihnout.

Povedenou generálku na Wimbledon prožívá Klára Koukalová, která na trávě v nizozemském Hertogenboschi porazila Jaroslavu Švedovovou z Kazachstánu 6:2, 6:4 a počtvrté v sezoně si zahraje v semifinále turnaje okruhu WTA.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme