Tenisté znají soupeře pro Wimbledon, Berdych zahájí s Rumunem Hanescuem

Český tenista Tomáš Berdych zahájí letošní ročníku Wimbledonu s Victorem Hanescuem z Rumunska. Ve čtvrtfinále by mohl šestý nasazený hráč stejně jako v minulém roce narazit na světovou jedničku Novaka Djokoviče ze Srbska.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český tenista Tomáš Berdych

Český tenista Tomáš Berdych | Zdroj: ČTK

Úvodní soupeře se dozvěděli také další čeští hráči. Lukáš Rosol vyzve v All England Clubu Francouze Benoita Paireho, v druhém kole by se mohl utkat s Rafaelem Nadalem.

Radku Štěpánkovi přidělil los na úvod Pabla Cuevase z Uruguaye. Držitele divoké karty Jiřího Veselého čeká debut proti Victoru Estrellovi Burgosovi z Dominikánské republiky a Jan Hernych narazí na Tobiase Kamkeho z Německa.

Obhájce trofeje Brit Andy Murray vykročí do nejslavnějšího tenisového turnaje duelem s Belgičanem Davidem Goffinem.

Kvitová zahájí s Hlaváčkovou

Šestou nasazenou v ženském pavouku Petru Kvitovou, která kvůli zranění stehenního svalu odstoupila z turnaje v Eastbourne, čeká v úvodním kole duel s Andreou Hlaváčkovou.

Česká dvojka Lucie Šafářová se utká s Julií Görgesovou z Německa, Barbora Záhlavová-Strýcová bude hrát s Ruskou Allou Kudrjavcevovou a Kláře Koukalové los přisoudil Američankou Taylor Townsendovou.

Petra Kvitová se raduje po vítězství nad Italkou Giorgiovou v semifinále Fed Cupu | Foto: ČTK

Karolína Plíšková vstoupí do turnaje duelem s Karin Knappovou, její dvojče Kristýna, hrající na divokou kartu, narazí na Jaroslavu Švedovovou z Kazachstánu. Petru Cetkovskou čeká Srbka Jovana Jakšičová a Tereza Smitková se pokusí navázat na úspěšnou kvalifikaci v souboji se Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu.

Světová jednička ženské dvouhry Serena Williamsová zahájí cestu za šestým titulem z Wimbledonu duelem s krajankou Annou Tatishviliovou.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme