Tenistku Karolínu Plíškovou čeká ve Stanfordu Serena Williamsová

Česká tenistka Karolína Plíšková porazila v 1. kole turnaje ve Stanfordu Japonku Kimiko Dateovou-Krummovou 6:1, 6:3 a ve 2. kole nastoupí proti Sereně Williamsové z USA.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková (ilustrační foto)

Karolína Plíšková (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Mladá česká hráčka do utkání doslova vletěla a brzy vedla 4:0. V pátém gamu si navíc vypracovala čtyři brejkboly, ale Japonka nakonec poprvé v zápase svoje podání uhájila.

V sedmém gamu ale Plíšková využila hned první brejkbol, který byl zároveň setbolem, a po třiatřiceti minutách první set ukončila.

Do druhé sady vstoupila lépe Dateová-Krummová, když sebrala poprvé v utkání české hráčce podání, ale v dalším gamu nedokázala brejk potvrdit. Vyrovnaná partie pak pokračovala až do osmé hry.

V ní si Plíšková vybojovala pět brejkbolů a nakonec napínavý game získala ve svůj prospěch. Vzápětí šla na podání a proměněním třetího mečbolu ukončila zápas.

Ve druhém kole se Karolína Plíšková střetne poprvé v kariéře se světovou jedničkou Serenou Williamsovou. Ta turnaj ve Stanfordu vyhrála dvakrát, v letech 2011 a 2012.

Tenisový turnaj žen ve Stanfordu v USA (tvrdý povrch, dotace 710 000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo: Karolína Plíšková (ČR) - Dateová-Krummová (Jap.) 6:1, 6:3.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme