Tomáš Berdych postoupil v Miami do třetího kola

Český tenista Tomáš Berdych postoupil na turnaji série Masters v Miami do třetího kola, když porazil ve třech setech Španěla Ramireze Hidalga. Naopak třetí kolo bylo konečnou pro Ivetu Benešovou, která nestačila na Němku Petkovičovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych při neúspěšném čtvrtfinále Australian Open proti Novaku Djokovićovi

Tomáš Berdych při neúspěšném čtvrtfinále Australian Open proti Novaku Djokovićovi | Zdroj: ČTK

Vstup do utkání se Berdychovi vydařil nad očekávání a první set získal jasně v poměru 6:1. Druhá sada byla už hodně vyrovnaná a nakonec dospěla až do tie-breaku. I ve zkrácené hře se oba tenisté přetahovali o vítězství a Španělovi se nakonec podařilo vyrovnat. Ve třetím setu už Berdych zase dominoval a nadělil soupeři 'kanára'.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáš Berdych nebyl spokojený pouze s druhým setem

"Druhý set byl nepovedený, ale i to k tomu patří. Když si ze zápasu budu chtít vzít to pozitivní, tak výborný první a třetí set. Ve druhém jsem ztratil koncentraci a jakoby zpanikařil na kurtu, ale jinak to byl dobrý zápas," zhodnotil svoje vystoupení Tomáš Berdych.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ve třetím kole čeká na Tomáše Berdycha neznámý Argentinec Berlocq

Ve třetím kole čeká na českého tenistu Argentinec Berlocq. "Pro mě je to neznámý hráč, nikdy jsem s ním nehrál, ale musí se počítat s každým hráče, protože to každý hrozně umí. Může to být hodně nepříjemný soupeř. Musím se soustředit na svůj tenis, hrát svoji hru a pokusit se jít dál," řekl před dalším zápasem Berdych.

Nedařilo se naopak Ivetě Benešová. Ta nestačila na Němku Petrovičovou. V prvním setu neuhrála česká tenistka ani jeden game, ve druhém se sice trochu zlepšila, ale přesto se musela smířit s prohrou ve dvou setech.

Tenisový turnaj mužů série Masters a žen v Miami (tvrdý povrch):

Muži (dotace 4,5 milionu dolarů):
Dvouhra - 2. kolo: Berdych (7-ČR) - Ramirez Hidalgo (Šp.) 6:1, 6:7 (6:8), 6:0, Nadal (1-Šp.) - Nišikori (Jap.) 6:4, 6:4, Almagro (11-Šp.) - Gil (Portug.) 6:4, 3:6, 6:2, Tipsarevič (Srb.) - Čilič (18-Chorv.) 6:3, 7:6 (7:4).

Ženy (4,5 milionu dolarů):
Dvouhra - 3. kolo: Wozniacká (1-Dán.) - Hantuchová (19-SR) 6:1, 7:6 (9:7), Petkovicová (Něm.) - Benešová (ČR) 6:0, 6:3, Šarapovová (16-Rus.) - Lisická (Něm.) 6:2, 6:0.
Čtyřhra - 1. kolo: Peerová, Pcheng Šuaj (Izr./Čína) - Peschkeová, Srebotniková (2-ČR/Slovin.) 7:5, 7:6 (8:6).

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme