Tomáš Berdych postupuje přes Rogera Federera do semifinále US Open

Tenista Tomáš Berdych se postaral o senzaci grandslamového US Open. Český hráč ve čtvrtfinále porazil světovou jedničku Rogera Federera ze Švýcarska 7:6, 6:4, 3:6 a 6:3 a poprvé si v New Yorku zahraje semifinále. V něm ho čeká Brit Andy Murray.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych zvítězil ve čtvrtfinále US Open nad Rogerem Federerem

Tomáš Berdych zvítězil ve čtvrtfinále US Open nad Rogerem Federerem | Zdroj: Reuters

Po oboustranně nervózním začátku se Tomáš Berdych uklidnil, hned první ztracené podání získal zpátky a naprosto ovládl dost možná klíčový tie-break první sady.

Ve druhém setu měl český hráč díky skvělému returnu velkou převahu, a i když sadu dopodával až napodruhé, byl na tom stále výborně, zvlášť po brejku ve třetím setu.

Pak ale hůře servíroval a Federer toho dokázal využít ke snížení. Podání se Berdychovi v pravý čas vrátilo, což potvrdil v závěrečné hře, kdy čistou hrou utkání uzavřel.

Soupeřem šestadvacetiletého Čecha v sobotním duelu o postup do jeho druhého grandslamového finále v kariéře bude Andy Murray z Velké Británie. Ten porazil ve čtvrtfinále Chorvata Marina Čiliće 3:6, 7:6, 6:2 a 6:0.

S profesionální kariérou se rozloučil v osmifinále domácí Američan Andy Roddick, který prohrál s Argentincem Del Potrem 7:6, 6:7, 2:6 a 4:6. Na okruhu ATP odehrál 13 let.

Jaroslav Plašil, Lucie Maňourová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme