Tomáš Berdych prohrál s Čiličem a na US Open končí ve čtvrtfinále

Český tenista Tomáš Berdych překvapivě nestačil ve čtvrtfinále grandslamového US Open na Chorvata Čiliče a po prohře 2:6, 4:6 a 6:7 na turnaji skončil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych prohrál ve čtvrtfinále US Open s Čiličem a na turnaji končí

Tomáš Berdych prohrál ve čtvrtfinále US Open s Čiličem a na turnaji končí | Zdroj: ČTK

Berdychovi se od úvodního míčku nedařilo na podání. Zejména první dva sety byly v tomto ohledu velice špatné. Na druhé straně Čilič potvrzoval, že patří mezi nejlépe podávající tenisty na okruhu.

Hlavním důvodem porážky byl podle Berdycha špatný servis, na povětrnostní podmínky se ale vymlouvat nechtěl. „Není to tím, podmínky takové jsou, já jsem v tom odehrál dva zápasy na centru, takže jsem věděl, do čeho jdu. Je to vždy i o tom soupeři, s jakou horu přijde a jak dokáže na soupeře vytvořit nátlak, aby ho přinutil k chybám. A jemu se to povedlo.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáš Berdych si po prohře na podmínky nestěžoval

Během úvodních dvou setů nasáze Čiličl 10 es a pouze jednou dovolil Berdychovi proměnit brejkbol. Naproti tomu český tenista ztratil podání v prvním setu hned třikrát a ve druhém jednou.

Už v závěru druhé sady se však Tomáš Berdych zlepšoval a úvod třetího setu patřil jasně jemu. Bohužel pouze do stavu 3:0. Za stavu 4:2 si Čilič vzal zpátky brejk z druhého gamu a vzápětí vyrovnal na 4:4.

O vítězi třetího setu rozhodoval až dramatický tiebreak a v něm měl bohužel pevnější nervy chorvatský tenista. Za stavu 4:4 zahrál Berdych forhend do sítě a Čilič pak dvakrát na servisu potvrdil svoji formu. Celkem dal v zápase 19 es a zejména vynikajícím servisem českého hráče porazil.

Výsledky tenisového turnaje US Open

Muži:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Čilič (14-Chorv.) - Berdych (6-ČR) 6:2, 6:4, 7:6 (7:4), Federer (Švýc.) - Monfils (Fra) 4:6, 3:6, 6:4, 7:5, 6:2

Ženy:
Čtyřhra - semifinále:
Hingisová, Pennettaová (Švýc./It.) - Blacková, Mirzaová (3-Zimb./Indie) 6:2, 6:4.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme