Tomáš Berdych v Dubaji vyřadil Tsongu a je v semifinále

Český tenista Tomáš Berdych pokračuje ve skvělých výkonech. V Dubaji si ve čtvrtfinále poradil s Francouzem Tsongou a o postup do finále se utkání s Němcem Kohlschreiberem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych porazil na turnaji v Dubaji Francouze Tsongu a postoupil do semifinále

Tomáš Berdych porazil na turnaji v Dubaji Francouze Tsongu a postoupil do semifinále | Zdroj: ČTK

V prvním setu si oba tenisté drželi podání až do stavu 5:4. V desáté hře Berdych proměnil hned první brejkbol a ziskem Tsongova servisu zároveň ukončit úvodní sadu. Už za stavu 4:3 měl český tenista blízko k brejku, ale šanci nevyužil.

Ve druhém setu měl Berdych hned při prvním podání Tsongy tři brejkboly, ale ani jeden se mu využít nepodařilo a francouzský tenista nakonec podání uhájil. Za stavu 2:2 musel čtyři brejkboly odvracet pro změnu Berdych. I on těžkou situaci ustál, i když o zisk páté hry se bojovalo více jak deset minut.

I v dalších dvou hrách měli oba tenisté šanci získat servis svého soupeře, ale nakonec si Berdych i Tsonga své podání udržely. Rozhodující brejk tak přišel v osmé hře druhého setu, kdy Berdych odskočil na 5:3 a vzápětí při svém servisu utkání ukončil.

V semifinále se Berdych střetne se sedmým nasazeným Kohlschreiberem z Německa, který postoupil po vítězství nad Tunisanem Džazírím. Ve druhé části pavouka je v semifinále první nasazený Srb Djokovič. Jeho soupeřem bude vítěz zápasu Federer – Rosol.

Tenisový turnaj mužů v Dubaji (tvrdý povrch, dotace 2,359.935 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Djokovič (1-Srb.) - Južnyj (6-Rus.) bez boje, Kohlschreiber (7-Něm.) - Džazírí (Tun.) 6:2, 6:3, Berdych (3) – Tsonga (5-Fra.) 6:4, 6:3.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme