Turnaj v Dubaji vyhrál Federer, ve finále porazil Berdycha

Český tenista Tomáš Berdych nedosáhl na turnajový triumf v Dubaji. Ve finále nestačil na Švýcara Rogera Federera a prohrál 1:2 na sety.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roger Federer vyhrál turnaj v Dubaji

Roger Federer vyhrál turnaj v Dubaji | Zdroj: ČTK

Do utkání přitom vstoupil lépe český tenista. V prvním setu sice ve třetí hře jako první ztratil své podání, ale hned v dalším gamu získal brejk zpět. V šesté hře pak prolomil podruhé Federerovi podání a odskočil na rozdíl dvou bodů. Ten udržel až do konce první sady.

Ve druhém setu se první ze zisku soupeřova podání radoval Tomáš Berdych, když v páté hře využil třetí brejkbol. Bohužel hned v dalším gamu mu to Švýcar oplatil. O tom, kdo získá druhou sadu, se rozhodovalo až v závěru. Za stavu 4:5 se dostal Federer ke třem brejkbolům a první využil.

Ve třetím setu prohrál ve čtvrté hře Berdych svoje podání a Federer brejk beze zbytku využil. Nedovolil českému tenistovi, aby se vrátil do hry, pohlídal si svůj servis a dotáhl set i utkání do vítězného konce.

Tenisový turnaj mužů v Dubaji (tvrdý povrch, dotace 2,359.935 dolarů):

Dvouhra - finále:
Federer (4-Švýc.) - Berdych (ČR-3) 3:6, 6:4, 6:3

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme