US Open: Tenistu Berdycha čeká v 1. kole Llodra

Jeden z favoritů grandslamového US Open, tenista Tomáš Berdych, nastoupí v prvním kole v New Yorku proti Francouzi Michaelu Llodrovi. Sedmý nasazený Čech může ve třetím kole narazit na krajana Radka Štěpánka, v případném čtvrtfinále pak na Brita Andyho Murrayho.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych na turnaji v Torontu

Tomáš Berdych na turnaji v Torontu | Zdroj: ČTK

Berdych hrál dosud s Llodrou třikrát a dvakrát ho porazil. Naposledy s ním ale prohrál předloni na Roland Garros. Štěpánka čeká v prvním kole také Francouz - Julien Bennetau. Třetí z českých tenistů ve dvouhře Jan Hájek se na úvod utká s Američanem a finalistou turnaje v Cincinnati Mardym Fishem.

Mezi ženami nabídne první kolo US Open český souboj. Sedmadvacátá nasazená Petra Kvitová nastoupí proti Lucii Hradecké. Iveta Benešová i Lucie Šafářová začnou proti hráčkám z kvalifikace.

Kláru Zakopalovou čeká Francouzka Virginia Razzanová, Sandru Záhlavovou Maďarka Agnes Szavayová, Barboru Záhlavovou-Strýcovou Ruska Maria Kirilenková a Renatu Voráčovou Bulharka Cvetana Pironkovová.

Pětinásobný vítěz US Open Švýcar Roger Federer vstoupí do turnaje proti Brianu Dabulovi z Argentiny, světová jednička Španěl Rafael Nadal se na úvod utká s Gruzíncem Teimurazem Gabašvilim. Jedničkou mezi ženami je při neúčasti Američanky Sereny Williamsová Dánka Caroline Wozniacká, kterou v prvním kole čeká domácí Gullicksonová.

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme