Vybojovali jsme si to a o to je to cennější, těší české tenisty

Tomáš Berdych s Radkem Štěpánkem vyhráli popatnácté z šestnácti společných startů ve čtyřhře. V sobotu ale porazili dvojici, která doposud neprohrála a porazila i Federera s Wawrinkou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych s Radkem Štěpánkem po zápase Davis Cupu s Nizozemskem

Tomáš Berdych s Radkem Štěpánkem po zápase Davis Cupu s Nizozemskem | Zdroj: ČTK

„Je to bezpochyby kvalitní dvojice. Hráli výborný tenis. Možná trošku až za hranicí jejich možností. Na konci se ale ukázalo, že oni sice ještě neprohráli, ale my máme těch vítězných zápasů spolu daleko víc,“ zdůraznil význam zkušeností Tomáš Berdych.

Český pár byl silný hlavně v důležitých momentech zápasu, kdy Nizozemce přehrál. „Máme spolu 21 zápasů, takže určitě ta sehranost a víra v naší hru tam je velká. Ale nejde vyhrávat všechny zápasy, že to běží jako po másle,“ uvědomuje si Radek Štěpánek.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Radkem Štěpánkem i Tomášem Berdychem mluvil v Ostravě Jaroslav Plašil

Ten nedával velkou váhu ani okamžikům, kdy měl soupeř převahu. „Soupeři měli setboly, ale i kdyby se to nepovedlo, bylo by to 2:1 na sety a jelo by se dál. Neviděl bych to jako nějakou velkou hrůzu. Byly tam momenty, kdy se mohli dostat nahoru, ale my jsme skvěle zvládli koncovku,“ těšilo staršího z české dvojice.

Zápas o důležitý druhý bod provázela i výborná atmosféra v Ostravě. „V tom zápase bylo úplně všechno. Po stránce fyzické, mentální i co se týče atmosféry. Nemohli jsme čekat, že to dostaneme zadarmo,“ byl si vědom Berdych.

„Vybojovali jsme si to a o to je to cennější,“ uzavřela česká tenisová jednička. Rozhodující dvouhry čekají daviscupové reprezentanty v neděli.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme