Vyřazená Kvitová už se těší na Fed Cup

Za týden touto dobou už budou v Bratislavě, a budou se připravovat na víkendové utkání světové skupiny Fed Cupu. Petra Kvitová a Květa Peschkeová byly posledními českými tenistkami na Australian Open, a protože vypadly skoro ve stejný čas, budou mít hodně podobný program.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová

Petra Kvitová

Jen Petře Kvitové bude oproti Květě Peschkeové asi o poznání déle trvat, než se dá fyzicky do pořádku. Za sebou má mimo jiné šňůru devíti vítězných zápasů, kterou už tedy ve čtvrtfinále Australian Open nezaokrouhlila.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vyřazená Kvitová už se těší na Fed Cup

Ale zklamaná po porážce s druhou hráčkou světa Ruskou Zvonarevovou není. "Byla to výborná šňůra. Vidím, že jsem na dobré cestě a určitě se budu snažit jít pořád dál. I když jsem teď prohrála, tak nemusím být úplně smutná. Z toho jsem docela v pohodě. Dám si pár dní volno a už se těším na Fed Cup."

Pokud jde o únavu, možná to nejhorší teprve přijde až po fedcupovém utkání, které Petru Kvitovou zpravidla pohltí tak, že je po něm hodně vyčerpaná. Ale fyzickou a psychickou zátěž ráda podstoupí.

Hantuchová bude doma hodně nebezpečná

"Fed Cup mám strašně ráda, je tam pohoda. Když se o víkendu hraje, tak vás to namotivuje, že o sobě ani nevíte. Nehrajete jenom za sebe, ale za celou Českou republiku. I proto mám týmové soutěže ráda," říká Petra Kvitová, na kterou by chtěl nehrající kapitán Petr Pála určitě spoléhat nejvíc.

Ostatně od žebříčkově nejvýše postavené české tenistky (příští týden zřejmě poskočí do první dvacítky) se přirozeně očekává, že bude tým táhnout. A pokud se nestane nic nepředvídatelného, zřejmě ji čekají zápasy s Danielou Hantuchovou a Dominikou Cibulkovou.

"Daniela byla zraněná, ale trénovala jsem tady s ní a už vypadala líp. Doma bude hodně nebezpečná. Bude hrát jinou hru než Cibulková. S tou jsem hrála teď v Brisbane a bylo to docela lehké. Ale určitě taky umí hrát dobře, navíc v té euforii, která bude v Bratislavě, se budou holky hodně hecovat. Bude to určitě hodně těžký."

Může rozhodnout čtyřhra a zkušenosti

A zřejmě hlavně z tohoto důvodu je v týmu také nejzkušenější hráčka Květa Peschkeová, která Australian Open opouští ve stejný den jako Petra Kvitová, poté co prohrála v semifinále deblistek. "Možná věří v mé nervy v posledních zápasech." Právě závěrečná čtyřhra v Bratislavě, může být totiž duelem, který celé utkání na Slovensku rozhodne. A Květu Peschkeovou těší, že ji kapitán Petr Pála stále hodně věří.

"Jsem ráda, že na mě padla volba, že můžu pomoc. I když Iveta s Bárou jsou samozřejmě sehraný tým a momentálně se jim daří, což potvrdily už koncem loňské sezony. I proto mě dvojnásobně těší, že padla volba na mě," naráží Květa Peschkeová na skutečnost, že jsou Iveta Benešová a Barbora Záhlavová spolu sehrané a v poslední době dosáhly i některých dobrých výsledků, přičemž prvně jmenovaná singlistka v nominaci není.

"Máme natolik dobré holky, že to měl kapitán při vybírání hodně těžké. Věřím, že i kdyby vybral Ivetu, tak Slovenky porazíme," dodává k tomu Petra Kvitová,

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme