Vyškubnu ho ze zásuvky, vtipkuje Berdych, s čím vyrazí na Djokoviće

Tomáš Berdych má dnes ideální příležitost vylepšit svou bilanci proti Novaku Djokovićovi. Ti dva proti sobě totiž nastoupí ke čtvrtému zápasu finále tenisového Davis Cupu a Berdych by vítězstvím zajistil českému týmu zisk druhého titulu v řadě. Ale jak sám připouští, reálnější je jiný scénář.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych se pokusí vybojovat rozhodující třetí bod proti Novaku Djokovičovi

Tomáš Berdych se pokusí vybojovat rozhodující třetí bod proti Novaku Djokovičovi | Zdroj: ČTK

"Jediné, co jsem ještě nezkusil, je vykopnout šňůru ze zásuvky, aby mu ta jeho energie konečně došla," přichází Tomáš Berdych s vtipným řešením, jak porazit Djokoviće.

Z posledních třinácti zápasů s ním vyhrál jediný, a proto už těžko přichází na nové taktiky, které na suverénního Srba zkusit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští tenisté vedou ve finále Davis Cupu 2:1 na body. Dnes se pokusí získat ten rozhodující

"Když to vyjde, bude to úžasné, když ne, tak je na řadě ještě Radek," zůstává před jedním z životních zápasů klidný Tomáš Berdych.

"Jestli první zápas vyhrajeme, tak ten pátý duel je pro mě úplně otevřený. Štěpánek má spoustu zkušeností, je to velký bojovník, a já tu mám Lajoviće nebo Bozoljace, dva skvělé hráče mezi kterými vyberu, kdo bude hrát ten rozhodující zápas," hlásí srbský kapitán Bogdan Obradović.

Finále DC: Čeští tenisté vyhráli čtyřhru a jsou blízko obhajobě

Číst článek

Ano, po roce by to opět mohl být Radek Štěpánek, kdo v posledním pátém duelu rozhodne finále Davis Cupu.

"Hrát finále Davis Cupu při stavu 2:2 nebude nikdy nic jednoduchého. Zkušenost s tím ale mám pozitivní, když na můj zápas dojde, tak všechny věci, které jsem loni prožil, budu chtít využít ve svůj prospěch," připomíná Štěpánek, který se nestará o to, jestli padne volba na Dušana Lajoviće, nebo Iliju Bozoljace.

Teď to nepodcenit, přeje si po vítězné čtyřhře daviscupový kapitán Navrátil

Číst článek

"Já se musím připravit na svůj zápas, na svůj výkon. Jestli na můj zápas dojde, tak tam může stát kdokoliv, já budu připravený porvat se o rozhodující bod. Je mi jedno, proti komu to bude," vysvětluje hrdina loňského daviscupového finále, že na případný pátý zápas bude připravený.

To ale v případě, že se nerozhodne ve prospěch českého týmu už předtím zásluhou Tomáše Berdycha. V každém případě můžete zpravodajství ze zápasů poslouchat na své oblíbené stanici.

Martin Charvát, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme