Začíná poslední tenisový grandslam sezony - US Open

Na tenisových kurtech ve Flushing Meadows začne v pondělí poslední grandslamový turnaj sezóny - US Open. První den se do bojů zapojí šestice českých hráček, mezi nimi i semifinalistka letošního Wimbledonu Petra Kvitová. Ta za sebou ale nemá jednoduché týdny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová

Petra Kvitová | Zdroj: ČTK

Kvitová po Wimbledonu jakoby zapomněla vyhrávat. Přejít přes první kolo, to byl pro dvacetiletou rodačku z Fulneku neřešitelný úkol. V Portoroži byla lepší Němka Vogeleová, v Istanbulu Sevastova z Lotyšska, v Kodani Rumunka Cirsteaová, v Montrealu Francouzka Rézaiová a v New Havenu Katarina Bondarenková z Ukrajiny.

I přes pět porážek z posledních pěti zápasů se Kvitová tváří před soubojem s kolegyní z Fedcupového týmu a kamarádkou Lucií Hradeckou optimisticky, i když roli favoritky se brání.

„Favoritka nebo ne, to mě teď poslední dobou natrápí po tom co jsem vypadávala v prvních kolech. S Luckou to bude bo a myslím si, že to bude hodně nervózní zápas,“ říká Petra Kvitová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petra Kvitová před startem US Open

Volno by mohlo pomoct

Důležité pro Petru Kvitovou je to, že si sama dokázala pojmenovat a určit příčiny toho, že si nedobrovolně užívala místo zápasů větší porce volna.

„Určitě to bylo hlavně v hlavě a necítila jsem se ani dobře tenisově na urtu a ta hra byla taková zmatená. A jak nemáte čistou hlavu, tak jde všechno težko“ sebekriticky hodnotí Kvitová.

Po semifinále Wimbledonu Kvitová nepodlehla sebeuspokojení, to jí prý nehrozilo - trénovala možná ještě tvrději. Ale možná že chyběla větší zkušenost s takovým úspěchem - a s tím, jak naložit s koncentrací a silami v dalších dnech.

„Po té trávě, co jsem přešla na beton, mi strašně dlouho trvalo, než jsem si na něj zvykla a když jsem potom hrála třeba špatně, nebo jsem prohrávala, tak to na mě všechno dolehlo. V té hlavě byl pak takový zmatek. Teď už se na to snažím zapomenout a doufám, že už mi to nikdo nebude připomínat,“ říká s úsměvem na rtech Petra Kvitová.

Na US Open se ji v minulosti dařilo

Petra Kvitová nechala větu nedokončenou, ale ráda by si zopakovala loňský rok. Léto nic moc, na US Open postup mezi nejlepších šestnáct.

„Loni jsem také nic neuhrála nic před US Open a pak jsem tu hrála hodně dobře. Porazila jsem Safinovou. Takže vím, že to tady umím,“ těší se Petra na poslední grandslam sezony.

Petře Kvitové nechybí mírný optimismus, i proto, že je zdravotně v pořádku a po loňském boji s astmatem není ani stopy. Dnešek ukáže, jak moc byl optimismus oprávněný.

Tomáš Lörincz Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme