Silným předvolebním tématem Českých Budějovic je vybírání parkovného

Časté nasazování botiček na českobudějovickém náměstí Přemysla Otakara II. i jinde se nelíbí kritikům magistrátu. Tvrdí, že soukromá firma První jihočeská parkovací na vybírání pokut vydělává víc než město.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Parkování. Ilustrační foto

Parkování. Ilustrační foto | Foto: Tomáš Adamec

Aktivní parkovací firma vybírá ve spolupráci s městskou policií velké částky, o něž se dělí s českobudějovickým magistrátem. Mnozí tvrdí, že jde o přehnaný byznys, navíc připomínají, že by v něm mohl být zapojený syn primátora Miroslava Tettera.

Ten veškerá podezření vyvrací. „Vidím to jako předvolební tanečky, kdy je třeba na někoho něco vytáhnout. Já jsem nebyl v žádné výběrové komisi a můj syn nefiguruje v žádné obchodní společnosti, nemá s tím naprosto nic společného,“ tvrdí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportáž Lubomíra Smatany o vybírání pokut za parkování v Českých Budějovicích

Primátor považuje smlouvu za výhodnou pro město a všechna obvinění odmítá. Korupci při výběru parkovací služby nevidí ani jiní lidé z vedení města.

Prstem nechce bez důkazů ukazovat ani opoziční zastupitel z ČSSD Miroslav Joch, ovšem město podle něj na výběru pokut prodělává. „Dělit se s externí společností o výnosy z pokut přibližně padesát na padesát procent není správné a slušné,“ vysvětluje.

Parkovací firmu si město najalo proto, aby dostalo více peněz za pokuty. Roční příjem je osm milionů korun. První jihočeská parkovací společnost má roční tržby devět milionů.

Ľubomír Smatana, Lucie Maňourová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme