Bauer potřebuje před Tour zrychlit, pojede ve Varech sprint

Tour de Ski běžců na lyžích začne už za pět dní a obhájce vítězství Lukáš Bauer se v posledním závodním testu na první vrchol sezóny představí v Čechách. Konkrétně v západních, protože se stejně jako loni zúčastní karlovarského sprintu dvojic.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Anketa Sportovec roku 2010 - Lukáš Bauer, běh na lyžích

Anketa Sportovec roku 2010 - Lukáš Bauer, běh na lyžích | Foto: Vojtěch Bureš | Zdroj: Český rozhlas

Jestliže chcete Lukáše Bauera vidět závodit na vlastní oči a nedostanete se za tímhle zážitkem do zahraničí, máte v této sezóně první a poslední šanci. V lednu se sice konají závody Světového poháru v Liberci, jenže ty jsou sprinterské a dvojnásobnému medailistovi z Vancouveru do plánu nezapadají.

,,Týden po Tour de Ski bych se měl dát dohromady, a dva týdny poté pojedu do Otepää,“ líčí Bauer.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bauer potřebuje před Tour zrychlit, pojede ve Varech sprint

O karlovarském sprintu dvojic ale platí přesný opak. Loni se Bauerovi lázeňský start osvědčil, a tak doufá, že podobný efekt bude mít i při nadcházejícím ročníku Tour de Ski.

Účelem je vyzkoušet si na trati zrychlení, které se bude během seriálu závodů na přelomu roku hodit při snaze sbírat rychlostní prémie.

,,V Karlových Varech jsem si výrazně zlepšil chuť. Je něco jiného se snažit ze sebe vymáčknout co nejvíc někde v lese, nebo na trati uprostřed měst povzbuzován davy lidí. Takové vybičování proti dalším závodníkům před Tour potřebuju,“ ví Lukáš Bauer.

Hlavní závod začne v Karlových Varech v 18 hodin a Lukáš Bauer se v něm představí v jednom týmu s Martinem Jakšem. Soupeři české dvojice budou Němci, Slováci, Rusové a Italové.

Od devatenácti hodin je na programu biatlonová exhibice s laserovou střelnicí, tahle část akce má za úkol propagovat sport, který svůj světový šampionát pro rok 2013 umístil právě do České republiky.

Ve Varech bude k vidění česká biatlonová špička v čele s Michalem Šlesingrem. Rozpočet karlovarské akce i přes nesouhlas opozice podpořilo město půlmilionovou dotací, jinak by se letos na třídě TGM nezávodilo.

Jan Kaliba, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme