Běžec Northug vyhrál závod MS na 50 Km volně, Bauer 13.

Norský běžec na lyžích Petter Northug zvítězil v závodě mistrovství světa na 50 kilometrů volně. Ve finiši na Holmenkollenu porazil druhého Rusa Maxima Vylegžanina, třetí dojel další Nor Tord Asle Gjerdalen. Lukáš Bauer skončil v závěrečném závodě šampionátu třináctý se ztrátou půlminuty na Northuga

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Bauer (čtvrtý zleva s č. 3) při závodě na 50km volně

Lukáš Bauer (čtvrtý zleva s č. 3) při závodě na 50km volně | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

Padesátikilometrové závody v běhu na lyžích pravidelně rozhodují poslední kilometry. V průběhu přitom odpadají jednotliví závodníci, což postihlo i dva Čechy. Jiří Magál doběhl do cíle se ztrátou devíti minut, Martin Koukal sice zaostal za Northugem o dvě a půl minuty, ale celkově obsadil 23. místo.

Nejlépe na tom byl Lukáš Bauer, který se držel ve vedoucí zkupince. Většinu z padesáti kilometrů odběhl v první desítce, v závěrečných kilometrech ale tempař Bauer nezachytil nástupy supeřů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Třináctý Lukáš Bauer odpovídal na otázky Jana Kaliby

Při posledním sjezdu na stadion byl první Rus Vylegžanin, ale těsně za zády měl domácího Northuga. Ten narozdíl od týmového sprintu neprováděl v cílové rovince žádná nesportovní gesta a svého soupeře doslova převálcoval.

,,Do konce čtvrtého okruhu jsem se jel naprosto vk lidu, pak začal být aktivni Markus Hellner a já zjistil, že sil povážlivě ubylo. Navíc mi během pátého okruhu vystřelovaly křeče do nohy a závodníce se přese mně hrnuli. Tak jsem si říkal, že to je v háji, protože v rozhodující chvíli tam nejsem," líčil Bauer, ,,ale nakonec jsem se zpátky dotáhl.

Navíc ráno prý přišel Bauer o své závodní boty. ,,My si je dáváme na chodbu sušit a večer tam prý někdo šel a posbíral je. Ráno mi to říkali servismani, ale já byl ještě rozespalí, tak jsem si lehl zpátky do postele a až po deseti minutách mi došlo: No jo, ale v čem já pojedu závod? Ale nakonec se našly" líčil.

Muži - 50 km volnou technikou s hromadným startem:

1. Northug (Nor.) 2:08:09,0, 2. Vylegžanin (Rus.) -1,7, 3. Gjerdalen -6,3, 4. Röthe (oba Nor.) -8,0, 5. Harvey (Kan.) -8,2, 6. Angerer (Něm.) -8,2, 7. Rickardsson (Švéd.) -8,5, 8. Lallukka (Fin.) -10,4, 9. Di Centa (It.) -24,9, 10. Dolidovič (Běl.) -26,9, ...13. Bauer -32,1, 23. Koukal -2:36,7, 43. Magál (všichni ČR) -8:59,9.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme