Biatlonisté uzavřeli skvělou sezonu, střídali klasické lyže s kolečkovými

Velice špatné sněhové podmínky donutily pořadatele mistrovství republiky v biatlonu udělat ze závodů exhibici s kombinací tří disciplín. Kompletní biatlonová reprezentace se tak představila i na kolečkových lyžích.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Veronika Vítková na trati exhibice na závěr biatlonové sezony

Veronika Vítková na trati exhibice na závěr biatlonové sezony | Zdroj: ČTK

„Ještě nikdy jsem neabsolvoval, že bych měnil kolečkové lyže za normální a u toho střílel, ale nebylo to tak špatné,“ nevadil formát exhibice vítězi mužské kategorie Ondřeji Moravcovi, který už během kariéry nastoupil ke spoustě závodů.

Na střelbu vleže totiž biatlonisté přijeli na kolečkových lyžích po asfaltu, mezi střelbami pak přezuli na klasické běžky a s nimi dojeli do cíle.

Přehrát

00:00 / 00:00

Biatlonovou exhibici navštívil reportér Českého rozhlasu David Nyč

„Původně se mělo konat mistrovství republiky v biatlonu, ale vzhledem k nepřízni počasí jsme byli nuceni mistrovství předělat na biatlonovou exhibici. Je to světová premiéra biatlonu na kolečkových a zimních lyžích,“ vysvětlil předseda SKP Jablonec Jan Matouš.

I proto musely jít před závodem veškeré prognózy související s ambicemi jednotlivých biatlonistů stranou. Mezi ženami nakonec triumfovala Veronika Vítková, stříbrná medailistka ze smíšení štafety na Hrách v Soči.

I ona ale měla na trati krátkého závodu malé problémy. „Na kolečkových lyžích jsem se necítila dobře. Bylo to něco jiného a na normálních lyžích jsem se pak málem rozsekala, takže to bylo zajímavé,“ smála se po exhibici Veronika Vítková.

Gabriele Soukalové se ale zvláštní kombinace různých lyží líbila. „Bylo to skvělé. Jsem pro každou blbost a byl to pro nás netradiční zážitek, i když na kolečkové lyže nejsme zvyklí,“ řekla nejlepší Češka ve Světovém poháru, která v závodě skončila třetí.

Na exhibici v biatlonovém areálu Břízky se představila kompletní biatlonová reprezentace. Celé družstvo si na závěr veleúspěšné sezony mohlo zazávodit bez nervů a už jen svou přítomností poděkovat fanouškům.

David Nyč, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme