Björgenová má čtvrté zlato, Norky suverénně vyhrály štafetu

V závodu štafet na mistrovství světa v běhu na lyžích v norském Oslu triumfovaly domácí závodnice. Finišmankou jejich štafety byla Marit Björgenová, která tak vyhrála už čtvrtou zlatou medaili.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marit Björgenová

Marit Björgenová | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

Za suverénním výběrem Norska doběhlo na druhém místě švédské kvarteto, třetí skončily obhájkyně titulu z Finska. Do závodu nezasáhly české běžkyně, které nedaly dohromady sestavu.

Norská trojnásobná olympijská vítězka Marit Björgenová proměnila ve zlato i svůj čtvrtý start na mistrovství světa, ale tentokrát měla snadnou úlohu. Před posledním úsekem, který běžela Björgenová měly Norky půlminutový náskok, který nejlepší světová běžkyně bez problémů uhájila.

Mistrovství světa v klasickém lyžování v Oslu:

Ženy - štafeta na 4x5 km: 1. Norsko (Skofterudová, Johaugová, Steiraová, Björgenová) 53:30,0, 2. Švédsko (Ingemarsdotterová, Haagová, Norgrenová, Kallaová) -36,1, 3. Finsko (Muranenová, Saarinenová, Roponenová, Lähteenmäkiová) -59,8, 4. Itálie -1:26,1, 5. Německo -1:41,8, 6. Rusko -2:15,4.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme