České biatlonistky pokračují ve štafetové dominanci. Na SP v Norsku přidaly třetí vítězství

České biatlonistky potvrdily svoji suverenitu ve štafetových závodech i při Světovém poháru v Oslu. Kvarteto Puskarčíková, Soukalová, Landová a Vítková si v Holmenkollenu dojelo pro třetí triumf v sezoně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva Veronika Vítková, Jitka Landová, Gabriela Soukalová a Eva Puskarčíková

Zleva Veronika Vítková, Jitka Landová, Gabriela Soukalová a Eva Puskarčíková | Foto: (c) Český biatlon, Michal Červený

Češky v sezoně nechyběly na stupních vítězů ve štafetě ani jednou. Společně se třemi výhrami byly i druhé a třetí. Další štafeta se pojede za necelý měsíc na mistrovství světa ve finském Kontiolahti.

Již tradičně rozjížděla štafetu Eva Puskarčíková. Rodačka za Harrachova předávala po jednom dobíjení společně s Francouzskou Bescondovou 20 vteřin za první Italkou Wiererovou.

Na druhém úseku se Češky k čelu závodu ještě přiblížily. Soukalová zaváhala podobně jako Puskarčíková jednou při střelbě vleže. Rychlým během, kterým se v Norsku prezentuje, ale chybu vykompenzovala. Italka Gontierová vyslala parťačku Sanfilippovou na trať jen o necelých 5 vteřin dříve než Soukalová Jitku Landovou.

Po šesté střelecké položce už byla česká štafeta na prvním místě. Landová si s ní poradila se stejným přehledem jako s tou šestou a na závěrečné kolo vyrážela s náskokem 22 vteřin na rychlou Němku Gössnerovou.

 

Finišmanka Vítková nasadila od první metrů zběsilé tempo, na které průběžně druhá Dahlmeierová s třetí Oberhoferová nebyly schopné zareagovat.

Menší drama Vítková připravila fanouškům hned své první střelecké zastávce, když první dvě rány poslala vedle. Rychle si ale seřídila mířidla a další náboj navíc už vleže nepotřebovala.

Vestoje pak třetí žena průběžného pořadí Světového poháru minula jediný terč a do cíle se tak vydala s pohodlnou půlminutou k dobru.

Závody SP v biatlonu v Oslu - štafety:

Ženy (4x6 km):
1. ČR (Puskarčíková, Soukalová, Landova, Vítková) 1:11:10,6 (0 tr. okruhů+5 dobíjení), 2. Itálie (Wiererová, Gontierová, Sanfilippová, Oberhoferová) -28,3 (0+2), 3. Francie (Bescondová, Latuilliereová, Varcinová, Dorinová-Habertová) -45,9 (0+5), 4. Německo -1:02,3 (0+6), 5. Rusko -1:23,4 (0+6), 6. Ukrajina -1:50,9 (1+12).

Průběžné pořadí SP (po 5 ze 6 závodů):
1. ČR 282, 2. Německo 242, 3. Bělorusko 226.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme