Českou biatlonovou reprezentaci by mohl převzít trenér Slovinců Tomáš Kos

Trenér slovinské biatlonové reprezentace Tomáš Kos je hlavním kandidátem na funkci trenéra českých biatlonistů. Současný kouč Ondřej Rybář chce totiž své působení u týmu omezit. Mezi Kosem a zástupci českého biatlonu už proběhly první kontakty.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Druhá část české výpravy z olympijských her v Soči přiletěla 24. února večer na letiště v Praze-Kbelích. Na palubě speciálu byli mimo jiné biatlonisté (zleva) Gabriela Soukalová, Veronika Vítková, Ondřej Moravec a Jaroslav

Druhá část české výpravy z olympijských her v Soči přiletěla 24. února večer na letiště v Praze-Kbelích. Na palubě speciálu byli mimo jiné biatlonisté (zleva) Gabriela Soukalová, Veronika Vítková, Ondřej Moravec a Jaroslav | Foto: ČTK | Zdroj: ČTK

„Bylo to v nezávazné rovině. Bavili jsme se mezi trenéry, co bude a kdo skončí. Nic konkrétního neproběhlo, ale kdyby byla důvěra oboustranná, tak vše padá do jiného světla a dalo by se o tom uvažovat,“ neodmítá možnost trénování české biatlonové reprezentace Tomáš Kos.

Ve Slovinsku už 14 let a za tu dobu pomohl k řadě úspěchů v čele se čtyřmi medailemi z mistrovství světa a jedné z olympijských her. Na nové smlouvě ale na Slovinsku domluvený není.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Tomášem Kosem mluvil v Oslu reportér Českého rozhlasu Jan Suchan

Trénování české reprezentace by pro něj byla výzva. „Je to v podstatě to nejhorší, do čeho by člověk mohl vstoupit. Je tam velký úspěch, ohromný boom a ty výsledky se těžko mohou ještě někdy opakovat,“ uvědomuje si současný trenér slovinského národního týmu.

„Tým je zdravý, možná bude několik let ještě víc vyspělý, ale úspěch byl grandiózní a ten, kdo by do toho teď vstoupil, by měl velmi těžkou pozici,“ předpovídá Tomáš Kos.

Trenér Rybář u biatlonistů nejspíš skončí. Soukalové se střídat ferrari s felícií nechce

Číst článek

Šestačtyřicetiletý trenér si umí představit případnou spolupráci s Ondřejem Rybářem, pokud by u týmu zůstal. „V celém olympijském cyklu šly výkony týmu nahoru. Je vidět, že to byl odborník na svém místě. Myslím, že si rozumíme i lidsky,“ řekl Kos na adresu současného trenéra českých biatlonistů.

Tomáš Kos věří, že ani se samotnými biatlonisty by problém neměl, protože jsou podle něj rozumní a nekonfliktní. Zbývá se už jen domluvit, ale k tomu může dojít až v dubnu. Teď čekají české i slovinské biatlonisty ještě poslední dva závody Světového poháru.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme