Čeští biatlonisté zůstali ve štafetě SP v Oslu těsně pod stupni vítězů

Biatlonisté nenapodobili svoje kolegyně a ve štafetě Světového poháru v Oslu dojeli na čtvrtém místě. Kvarteto Krčmář, Soukup, Šlesingr a Moravec ztratilo všechny naděje na lepší umístění na třetím úseku, kde musel Michal Šlesingr na dvě trestná kola.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Šlesingr při dobíjení ve štafetě Světového poháru v Oslu

Michal Šlesingr při dobíjení ve štafetě Světového poháru v Oslu | Foto: (c) Český biatlon, Michal Červený

První dva úseky zvládli Michal Krčmář a Jaroslav Soukup bezchybně. Oba dva byli při střeleckých položkách vleže i ve stoje stoprocentní a Jaroslav Soukup předával Michalu Šlesingerovi ve čtyřčlenné vedoucí skupince.

Šlesingr měl problémy už při střelbě vleže, kdy musel dvakrát dobíjet, ale jeho soupeři si vedli stejně. Ze střelnice tak odjížděl na druhém místě.

Čtyřčlenná skupinka přijela i na další střeleckou položku pohromadě, ale ve stoje nepomohlo českému biatlonistovi ani dobíjení a musel na dva trestné okruhy. Tím se propadl až na osmé místo.

Ondřej Moravec vyjížděl do posledního úseku se ztrátou jedné minuty a třiceti vteřin, přesto se po bezchybné střelbě posunul na konečné čtvrté místo. Na bronzový stupínek však nedosáhl.

Závody SP v biatlonu v Oslu - štafety:

Muži (4x7,5 km): 1. Rusko (Garaničev, Cvetkov, Malyško, Šipulin) 1:16:16,6 (1 tr. okruh+5 dobíjení), 2. Německo (Lesser, Birnbacher, Peiffer, Schempp) -0,2 (0+6), 3. Rakousko (Mesotitsch, Eder, Grossegger, Landertinger) -50,9 (0+6), 4. ČR (Krčmář, Soukup, Šlesingr, Moravec) -1:29,1 (2+5), 5. Kanada -1:35,8 (0+6), 6. Francie -1:42,8 (1+9).
Průběžné pořadí SP (po 5 ze 6 závodů): 1. Rusko 268, 2. Norsko 254, 3. Německo 245, ...8. ČR 155.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme