Čeští lyžaři dojeli ve štafetě SP v La Clusaz na sedmém místě

Česká štafeta běžců na lyžích skončila v závodě Světového poháru ve francouzském La Clusaz sedmá. Na vítězné Švýcary ztratilo kvarteto Jakš, Bauer, Novák a Koukal téměř dvě a půl minuty. Závod žen ovládly Norky, české reprezentantky nestartovaly.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

běžec na lyžích Lukáš Bauer

běžec na lyžích Lukáš Bauer | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

Martin Jakš štafetu výborně rozjel a Lukáši Bauerovi předával na čtvrté pozici jen s pětisekundovou ztrátou na vedoucí Rusy. Jenže Legkov na dalším úseku zbytku pole ujel společně se Švýcarem Colognou. Za nimi Bauer Noru Sundbymu a jako třetí předal Petru Novákovi, který na poslední chvíli nahradil zraněného Jiřího Magála.

Štafetový nováček Novák svou úlohu zvládl, ale trápícímu se finišmanovi Koukalovi utekli Norové i další týmy a Češi tak skončili sedmí. Vyhráli Švýcaři, před Rusy a Nory. V ženské štafetě zvítězily Norky.

Světový pohár v běhu na lyžích v La Clusaz (Francie):

Muži - štafeta 4x10 km:
1. Švýcarsko (Livers, Cologna, Fischer, Perl) 1:42:14,6, 2. Rusko I (Bělov, Legkov, Sedov, Vylegžanin) -30,8, 3. Norsko (Rönning, Johnsrud Sundby, Gjerdalen, Northug) -33,8, 4. Finsko -35,0, 5. Švédsko -36,8, 6. Rusko II -1:28,6, 7. Česko (Jakš, Bauer, Novák, Koukal) -2:28,9.

Ženy - štafeta 4x5 km:
1. Norsko (Skofterudová, Johaugová, Steiraová, Björgenová) 58:38,7, 2. Itálie (De Martinová-Topraninová, Longaová, Rupilová, Follisová) -56,6, 3. Švédsko (Lindborgová, Haagová, Rydqvistová, Kallaová) -1:24,1, 4. Finsko -1:42,5, 5. Japonsko -2:34,2, 6. Polsko -2:51,4.

Jan Kaliba, Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme