Čeští novináři a sportovci si společně zazávodili v obřím slalomu

Pokud jste se v minulých dnech vydali na sjezdovky do Harrachova, mohli jste na tamních svazích potkat i některé sportovně známé tváře. Které si ovšem svou popularitu zařídili někde jinde a v jiných odvětvích. Ale to jim nebrání, aby se občas z nějakého toho kopce nespustili a nezajezdili si jen tak pro radost. Jako to udělali třeba právě teď.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pokud chcete letos vyrazit na hory, je nejvyšší čas si zakoupit zájezd

Pokud chcete letos vyrazit na hory, je nejvyšší čas si zakoupit zájezd | Foto: Radana Schaeferová

Stalo se tak v rámci RWE KSN Cupu, neboli mistrovství České republiky v obřím slalomu sportovních novinářů. Na sjezdovkách kolem harrachovského mamutího můstku se proháněli třeba skifařka Mirka Knapková, vodní slalomáři Ondřej Štěpánek a Jaroslav Volf, fotbalista Luděk Zelenka nebo běžci na lyžích Martin Koukal a Dušan Kožíšek.

„Jednak jsem v Harrachově doma, takže jsem si tady rád zazávodil. A druhak – hlavně to beru jako společenskou událost, potkání se s přáteli. A hlavně zábavu,“ která ale Dušanu Kožíškovi, který se hned o den později stal mistrem republiky ve své klasické disciplíně – sprintu, nebránila ve velké snaze uspět v samotném, i když exhibičním závodě na sjezdovkách.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští novináři a sportovci si společně zazávodili v obřím slalomu

„Jakmile dám na sebe číslo, samozřejmě se vzbudí ten závodní duch, chtěl jsem být z kluků nejlepší. Byl jsem uprostřed, takže to neberu jako zklamání ani jako super výsledek. Ale jsem se svým výkonem spokojený. Na to, že na sjezdovkách nejezdím, letos jsem byl poprvé, tak myslím, že je to dobrý výkon,“ konstatoval Dušan Kožíšek.

Nejen běžkaři mezi sebou interně soutěžili, souboj se rozhořel i v posádce deblkanoe a dvojnásobných olympijských medailistů ve vodním slalomu.

„Doufal jsem, že Jardu porazím. A zase mě tedy ‘zaříz‘! Doufám, že mě pozvete příští rok, abych to mohl konečně zlepšit,“ říkal Ondřej Štěpánek, který byl o skoro dvě sekundy pomalejší něž jeho parťák Jaroslav Volf.

„Na sjezdovkách moc nejsme, spíš absolvujeme přípravu na běžkách. Sjezdovky mám rád, jako malý jsem na nich trošičku jezdil v mladších žácích, takže rád si ten kopec sjedu. A tím, že se tady potkám se známými lidmi, se sportovci, s kterými se normálně nepotkáme v sezóně, tak je to takový příjemný relax,“ uvedl Volf.

A ještě pro úplnost - nejlepším sjezdařem mezi brankami obřího slalomu se v rámci RWE KSN Cupu stal stejně jako před rokem Tibor Alföldi z České tiskové kanceláře.

Filip Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme