Čeští sledge hokejisté se chtěli rvát o 'placky', čekají je ale jen zápasy o umístění

Čeští sledge hokejisté si o medaile na paralympijských hrách v Soči nezahrají. Po prohře 0:1 s Kanadou se tak teď musí koncentrovat na duely o konečné páté až osmé místo. Na úvod je čeká Jižní Korea.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankřá sledge hokejové reprezentace Michal Vápenka

Brankřá sledge hokejové reprezentace Michal Vápenka | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

Češi budou chtít navázat na výkon proti Kanadě. V utkání s favoritem se vybičovali k nejlepšímu představení na turnaji.

„Bohužel jsme dostali gól po více chybách najednou, já jsem mohl udělat taky trochu víc. Ale myslím, že za tento zápas se fakt stydět nemusíme. Škoda, utekl nám postup mezi první čtyři,“ litoval v útrobách haly Šajba gólman Michal Vápenka.

Právě on je na paralympiádě jednou z ústředních postav české reprezentace. Medaile nejen pro něj představovala obrovskou výzvu. Tým se nyní musí rychle otřepat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští sledge hokejisté musí najít motivaci pro další zápasy na paralympijských hrách

„Teď bude těžké pro spoustu kluků najít motivaci do dalších zápasů, protože jsme chtěli jít výš, chtěli jsme se rvát o ‘placky‘. A bohužel jsme si to pohnojili v prvních dvou zápasech,“ neschovává se za nic Michal Vápenka.

Postup si Češi zkomplikovali hned na úvod paralympijského turnaje. Porážka po samostatných nájezdech s Nory se ukázala jako rozhodující. Pořád je ale reálná šance obhájit pátou příčku z Vancouveru.

Mimochodem, už samotný postup na paralympiádu byl pro národní tým sledge hokejistů obrovským úspěchem.

Dnes od 17 hodin je čeká Jižní Korea. Erik Fojtík už po porážce s Kanadou věděl, jak rychle znovu nabrat síly. „Odpočinek, kvalitní spánek, žádné ponocování, nějakou lehkou stravu, aby organismus nebyl zatížený trávením. A hurá na Korejce!“ burcuje český reprezentant.

Korejské mužstvo Češi velmi dobře znají. Před odletem na paralympiádu s ním odehráli tři přípravné zápasy ve Zlíně. Dvakrát se radovali z výhry, jednou se museli smířit s porážkou.

„Velice rychlé pojetí hry, jsou šikovní v postupném útoku. Takže budeme zachytávat jejich přechody ve středním pásmu. Zase jsou slabší na střele, takže si nemyslím, že nás budou tak ohrožovat jako Kanaďani,“ prorokuje trenér Jiří Bříza.

Pavel Petr, Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme