Chceme udržet český biatlon tam, kam se dostal, přeje si po úspěšné sezoně trenér Rybář

Další skvělá sezóna českého biatlonu je u konce. V ruském Chanty-Mansijsku ji Gabriela Soukalová završila druhým místem v závěrečném závodě s hromadným startem. Češi si tak ze všech devíti dějišť Světového poháru odvezli alespoň jednu medaili - celkem jich bylo sedmnáct.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šéftrenér české biatlonové reprezentace Ondřej Rybář na MS ve finském Kontiolahti

Šéftrenér české biatlonové reprezentace Ondřej Rybář na MS ve finském Kontiolahti | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Úspěšnou českou zimu navíc vyšperkovaly čtyři cenné kovy z mistrovství světa a také čtyři umístění v elitní desítce konečného hodnocení Světového poháru.

„Když jsem procházel výsledky, tak třeba u chlapů jsou v desítce dva Norové, dva Němci a najednou dva Češi. Ukazuje to velkou sílu našeho manšaftu, není k tomu co dodat. Snem každého je být v první desítce,“ rozplýval se reprezentační šéftrenér Ondřej Rybář.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trenér Ondřej Rybář by na letošní výsledky navázal rád i v příštích sezonách. Pomoct k tomu má přilákání talentované mládeže

Zakončit sezonu v top 10 Světového poháru se povedlo čtvrté Veronice Vítkové, šestým Gabriele Soukalové s Ondřejem Moravcem a osmému Michalu Šlesingrovi. Více než Čechů je v mužské a ženské desítce jen Němců, kteří mají pět zástupců.

Úspěchů v jednotlivých závodech bylo tolik, že si součet medailových umístění trenér českých biatlonistů ani nepamatuje.

„Pódiová umístění a umístění do desítky jsou na každém svěťáku, takže to číslo opravdu neřeknu. Nemyslím si ale, že by to znamenalo, že si toho nevšímám a nevážím. Výsledky jsou tak výborné, že je jenom dobře, že se trochu překrývají.“

Medaile z mistrovství světa i olympijských her čeští biatlonisté mají, řadu úspěchů ve Světovém poháru také, další úkol pro partou Ondřeje Rybáře je jasný. Přilákat další naděje.

 

„Chceme udržet dobré výsledky a udržet biatlon v České republice tam, kam se dostal. Tím největším cílem pro nás je přitáhnout mladé nadějné sportovce a být jednou mezi prvními třemi týmy na světě. Hlavně ale přitáhnout mládež a mít pak z čeho vybírat,“ říká Ondřej Rybář, jehož svěřenci se po skončení Světového poháru představí také českému publiku.

Ve středu je čeká v Jablonci exhibice, na kterou jsou pochopitelně zváni i ti, kteří by třeba jednou Soukalovou, Vítkovou, Moravce nebo Šlesingra na předních místech světových závodů chtěli vystřídat.

Jan Suchan, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme