Čtvrtek nepřinesl na MS do 23 let v běžeckém lyžování žádný český úspěch

Ve čtvrtek byl na programu mistrovství světa do třiadvaceti let v běžeckém lyžování závod na deset a patnáct kilometrů volně a Čechům se příliš nedařilo. Žádný z domácích závodníků se neprobojoval do první pětadvacítky. Nejlepší byla třicátá Karolína Grohová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mistrovství světa juniorů a závodníků do 23 let v klasickém lyžování 22. ledna v Liberci, sprint závodníků do 23 let klasickou technikou. Vpravo je česká reprezentantka Karolína Grohová.

Mistrovství světa juniorů a závodníků do 23 let v klasickém lyžování 22. ledna v Liberci, sprint závodníků do 23 let klasickou technikou. Vpravo je česká reprezentantka Karolína Grohová. | Zdroj: ČTK

Ani další domácí závodníci svým výkonem neoslnili. Sandra Schutzová obsadila dvaatřicáté místo, Ludmila Horká pětatřicáté. Jan Šrail byl mezi muži čtyřicátý čtvrtý a Jakub Rádl čtyřicátý osmý.

Norští trenéři a servismani svoje hlasivky v třeskutém mrazu rozhodně nešetřili, a vyplatilo se. Svoji svěřenkyni Ragnhild Hagaovou dotlačili svým fanděním až ke zlatu. Čerstvá vítězka byla ale v cíli o poznání tišší a dlouho hledala dech. Vesecké tratě totiž patří mezi nejtěžší na světě.

„Je to náročné, ale holt je to tady tak postavené, musíme se s tím srovnat,“ říká nejlepší Češka Karolína Grohová, která dokončila na třicátém místě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mladým českým běžcům na lyžích se na veseckých tratích příliš nedařilo

Z českých mužů byl na patnáctikilometrové trati nejrychlejší třiačtyřicátý Jakub Gref.

„Lyže bych nijak špatně nehodnotil, spíš že by mi nešly lyže, nešly mi nohy,“ přiznává liberecký rodák a hodně zklamaný byl v cíli také jeho kolega z liberecké Dukly Daniel Máka.

„Když jsem se ráno probudil a začal padat sníh, radoval jsem se, protože na tohle počasí mám dobré lyže. Doufal jsem v servis, ale dneska to asi nemělo takhle být,“ postěžoval si Máka.

Mezi muži zvítězil Rus Usťjugov. Medaili mu předával nejlepší český lyžař současnosti Lukáš Bauer.

„Kdo uspěje tady, tomu se pootevřou dveře trošku dál. Ale kdo neuspěje, u toho to neznamená, že by se mu ty dveře měly výrazněji zabouchnout. Je to ale opravdu první seriózní měření sil se světem,“ říká trojnásobný olympijský medailista.

Tereza Jelínková, Šárka Sudová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme