Favorité se na biatlonovém MS zatím trápí, fanoušci obdivují nové hvězdy

Sportovní fanoušky zajímají vlastně tři druhy výsledků. Buď jde o dominanci silné osobnosti, která láme rekordy neporazitelnosti, nebo o neustálý duel dvou rivalů, případně to jsou nečekaná vítězství těch, jenž porazí favority. A právě ta třetí varianta, při které se objevují na stupních vítězů ne až tak známá jména, platí na mistrovství světa v biatlonu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francouzská biatlonistka Marie Dorinové-Habertové na MS v Kontiolahti

Francouzská biatlonistka Marie Dorinové-Habertové na MS v Kontiolahti | Zdroj: ČTK

Jedním z příběhů tohoto šampionátu je úspěšné tažení Francouzky Marie Dorinové-Habertové. Tahle máma ani ne půlroční holčičky přidala ke stříbru ze smíšené štafety i zlato ze sprintu a ještě jedno ze stíhacího závodu.

Přitom do uplynulého víkendu nevyhrála ani jeden závod Světového poháru. Podobně na tom byla i Polka Weronika Nowakowská-Ziemniaková. Ta si dojela pro stříbro ve sprintu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na dosavadní překvapivé výsledky na biatlonovém MS ve finském Kontiolahti se zaměřil reportér Tomáš Kohout

„Jsem moc šťastná. Je to nejhezčí moment mé kariéry. Vždycky jsem se snažila dostat na stupně vítězů a mám radost z toho, že se mi to povedlo zrovna na mistrovství světa,“ radovala se rodačka z Kladska.

„Podmínky byly těžké na trati i na střelnici, ale byla jsem opravdu soustředěná. Snažila jsem se, jak jsem mohla. Na trati mi malinko došlo, ale stejně stala jsem se vicemistryní světa,“ doplnila Nowakowská-Ziemniaková, která výbornou výchozí pozici zúročila i ve stíhačce, když skončila třetí.

A v charakteristice těžkých podmínek se trefila stejně přesně jako v samotném závodě. Ten totiž výrazně ovlivnily vítr a sněžení, které posunuly favoritky hodně dozadu ve výsledcích a zároveň i na startu následné stíhačky.

Biatlonisté mají na MS krátké volno, ležet budou hlavně při tréninku střelby

Číst článek

„Co na to můžu říct?“ povzdechla si obvykle vyhrávající, nyní sedmá Darja Domračevová.

„Teď to byl mnohem lepší závod, v první řadě s lepšími podmínkami na střelnici. Nestartovala jsem z ideální pozice a mohlo za to hlavně větrné počasí při střelbách ve sprintu. Všichni jsme viděli, že sprint byla dokonalá loterie. Teď už jsem to nemohla vytáhnout výše. Ale jsem se stíhačkou spokojená,“ ladila se Běloruska už na lepší notu.

Finka Mäkäräinenová nemluví s novináři

Velmi těžce nese své špatné výsledky místní rodačka Kaisa Mäkäräinenová. Příšerné střelecké výkony v obtížných podmínkách jí přisoudily 35. a 12. místo, po nich dokonce nemluví ani s finskými novináři.

A jestliže mezi muži září hlavně norští bratři s příjmením Bö, lídr Světového poháru Francouz Martin Fourcade má zatím jen stříbro ze smíšené štafety a bručí jako právě probuzený místní medvěd.

„Byl to průměrný závod s průměrným výkonem. Je škoda, že to dopadlo takhle. S tímhle opravdu nemůžu být spokojený. Teď se chci zaměřit na čtvrteční vytrvalostní závod,“ dodal 26letý biatlonista, jenž ve stíhačce skončil na sedmé příčce.

Tomáš Kohout, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme