Favority MS v letech jsou Stoch, Prevc nebo Freund

Skokani na lyžích budou moci vybírat hned ze tří králů své disciplíny. Prestižně berou vítězství z Turné čtyř můstků, srovnávají ho s triumfy na olympijských hrách a do toho všeho ještě přibude mistr světa v letech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Matura zdraví po zisku třetího místa diváky v Harrachově

Jan Matura zdraví po zisku třetího místa diváky v Harrachově | Zdroj: ČTK

Kdo se jím stane, se dozvíme díky dnešnímu a zítřejšímu závodu v Harrachově. Ale zaspekulovat si, kdo patří mezi největší favority, můžeme už teď. Že bychom potřebovali na počítání favoritů obě ruce, nebo se dali - samozřejmě obrazně myšleno - přehazovat špičkoví letci vidlemi, to se říci nedá.

Naopak se dá vcelku solidně tipnout, kdo by mohl patřit mezi nejlepší čtyřku, nebo pětku. Zcela jistě by neměl chybět celkový lídr Světového poháru a dvojnásobný olympijský vítěz - Polák Kamil Stoch.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nad hlavními favority se zamýšlí Tomáš Kohout

„Určitě bude mít medaili. Jestli bude mistrem světa, to nevím, protože Freund skáče výtečně. Ale na pódiu bude určitě,“ říká polský novinář Krzysztof Jordan a vychází ze známého předpokladu: když má skokan formu, je mu celkem jedno, na jakém můstku skáče, případně létá.

Svůj okruh favoritů má i český letec Jan Matura. Sám se mezi ně nepočítá. „Tak asi Peter Prevc, Freund, Bardal skákal dobře. Taková ta špička ze Světového poháru.“

Tak to už nám přibyla další jména. Slovinec Peter Prevc ohrožoval už včera letem dlouhým 214 metrů rekord můstku, a jelikož je natrénovaný z letalnice v Planici, rozhodně se s mladým skokanem, kterého ještě trápí akné, musí počítat.

Polští fanoušci obsadí Harrachov a na MS v letech poženou vítěze OH Stocha

Číst článek

Ale neměli bychom zapomenout ani na toho, který už by mohl mít potíže se začínajícími chorobami stáří. Na jednačtyřicetiletého Japonce Noriakiho Kasaie.

“Toho ‚dědka‘ udržují jen tím, že skáče kvalifikace a závody. Ale myslím to samozřejmě v dobrém samozřejmě,“ prohlásil na adresu závodníka, proti kterému skákal ještě on sám, trenér české reprezentace David Jiroutek.

Jestli Noriaki Kasai třeba zopakuje své 22 let staré vítězství z mistrovství světa v letech v Harrachově, se dozvíme zítra. První kolo závodu ale začne už v 16 hodin a 30 minut.

Tomáš Kohout, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme