Jakš s Razýmem skončili na Zlaté lyži čtvrtí ve sprintu dvojic

Běžci na lyžích Martin Jakš a Aleš Razým domácí fanoušky na Zlaté lyži po sobotních nevýrazných výkonech českého týmu přece jen potěšili. Ve sprintu dvojic obsadili v závodě Světového poháru v Novém Městě na Moravě čtvrté místo. Vyhráli Rusové Maxim Vylegžanin s Nikitou Krjukovem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aleš Razým během týmového sprintu SP v Liberci

Aleš Razým během týmového sprintu SP v Liberci | Zdroj: ČTK

Do závěrečného souboje deseti dvojic na 6x1,6 km postoupili Jakš s Razýmem ze čtvrtého místa ve své semifinálové jízdě. Mezi nejlepší se naopak neprobojovali Ondřej Horyna a o nominaci do Soči bojující Dušan Kožíšek.

Ve finále se český pár se většinou držel v druhé polovině finálového pole, v závěru ze sebe ovšem Aleš Razým vydal zbytky sil a zafinišoval jako čtvrtý.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Martinem Jakšem a Alešem Razýmem natáčel Jan Suchan

Sedmadvacetiletý závodník nestačil jen na tři běžce před ním, na ty měl už značnou ztrátu. "Na moje možnosti už byli daleko, někdo by to možná zvládl, já ale ne," popisoval.

"Jsme maximálně spokojení. Před startem bychom takový výsledek určitě brali," liboval si Martin Jakš.

Rusové Vylegžanin s Krjukovem zvítězili před dvěma norskými dvojicemi - Roenningem s Brandsdalem a Golbergem s Hattestadem.

Ženské finále se odehrálo bez české účasti. Ze tří domácích dvojic na startu semifinále měly největší šance Eva Vrabcová-Nývltová s Petrou Novákovou, o ty je ale připravil pád české jedničky Vrabcové.

Závod žen skončil triumfem Norek Maiken Fallaové a Ingvild Östbergové. Druhé dojely Finky Malvelehtová a Saarinenová, na třetím místé pak Rusky Šapovalovová s Ivanovovou.

Závody SP v běhu na lyžích v Novém Městě na Moravě (Žďársko) - sprint dvojic klasicky:

Muži (6x1,6 km):
1. Vylegžanin, Krjukov (Rus.) 22:03,89, 2. Rönning, Brandsdal -0,22, 3. Golberg, Hattestad (všichni Nor.) -1,78, 4. Jakš, Razým (ČR) -13,74, 5. Hamilton, Newell (USA) -14,28, 6. Eisenlauer, Wenzl (Něm.) -14,35, ...16. Horyna, Kožíšek, 25. Šrail, Bartoň, 28. Knop, Augustiňák (všichni ČR) všichni vyřazeni v semifinále.

Ženy (6x1,3 km): 1. Fallaová, Östbergová (Nor.) 20:58,47, 2. Malvelehtová, Saarinenová (Fin.) -3,80, 3. Šapovalovová, Ivanovová -4,56, 4. Docenková, Matvějevová (všechny Rus.) -26,01, 5. Harsemová, Brunová-Lieová (Nor.) -26,70, 6. Sargentová, Caldwellová (USA) -34,18, ...17. Vrabcová-Nývltová, Nováková, 20. Grohová, Moravcová, 23. Hynčicová, Schützová (všechny ČR) všechny vyřazeny v semifinále.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme