Je to kalup, těžší než SP, vyhlíží Moravec biatlon na fotbalovém stadionu

České biatlonisty Ondřeje Moravce a Gabrielu Soukalovou čeká exhibiční závod na fotbalovém stadionu Schalke 04 v Gelsenkirchenu. Vysoké prémie, které jsou se startem spojené, ale závodníci rozhodně nedostanou zadarmo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřeje Moravce čeká spolu s Gabrielou Soukalovou exhibiční závod v Gelsenkirchenu

Ondřeje Moravce čeká spolu s Gabrielou Soukalovou exhibiční závod v Gelsenkirchenu | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

„Je to hodně peněz, ale ten závod je možná těžší než normální svěťák. Vypadá to, že je to sranda a že se pěkně střídáme, ale je to extrémně náročné,“ vyvrací Ondřej Moravec domněnku, že se pro velké prémie příliš nezapotí.

Závody Světového poháru zná trojnásobný olympijský medailista pochopitelně lépe a je na jejich způsob i více navyklý. Při exhibicích se jezdí kratší úseky, častěji se střílí a při některých z nich se střídají biatlonista s biatlonistkou. A rozhodně se nijak nešetří.

Přehrát

00:00 / 00:00

Specifika biatlonové exhibice v Gelsenkirchenu probral s Ondřejem Moravcem reportér ČRo Jan Suchan

„Je to hrozný kalup. Hraje se na kilometru, je to prakticky sprint, většinou to bývá tak 15 kilometrů a člověk jede kolo, pak kolo stojí. Není to pohoda, že by se nezávodilo, závodí se fest,“ vysvětluje český biatlonista.

Navíc se střílí pod velkým tlakem fanoušků. „To nikde v SP není. Člověk si zvykne, ale když jsem byl poprvé na Schalke, tak jsem cítil, jak je nervózní. Je to tolik lidí a tak blízko. Je to výborná věc pro nasimulování situací, kdy člověk o něco střílí,“ poznal Ondřej Moravec.

Ondřej Moravec to zatím zažil třikrát, dnes ho to společně s Gabrielou Soukalovou čeká na fotbalovém stadionu Schalke v Gelsenkirchenu před 40 tisíci fanoušků počtvrté.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme