Když se oběd nedojí, je večer výběr. Na MS mají biatlonisté vlastního kuchaře

Chtěli se vyhnout skandinávským jídlům, a tak si čeští biatlonisté přivezli na mistrovství světa vlastního kuchaře. V kuchyni ale během MS pomáhá kompletní česká reprezentace, mytí nádobí se ujme i svazový prezident.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká biatlonová reprezentace těsně před společným jídlem

Česká biatlonová reprezentace těsně před společným jídlem | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

„K obědu bude čočka na kyselo, sázené vajíčko a česneková polévka,“ hlásí z kuchyně Petr Bielčík. „Před závodem se dělají lehčí jídla, sportovci jedí špagety skoro na sucho se sýrem. Nají se až po závodě,“ vysvětluje kuchař české biatlonové reprezentaci.

Jde o jediného kuchaře výpravy, sám ale na práci nikdy není. „Všichni jsou hrozně ochotní a chtějí pomáhat. Nejpilnější jsou děvčata, ale dneska Michal Šlesingr naplnil a zapnul myčku. Všichni pracují bez rozdílu,“ těší ho.

Přehrát

00:00 / 00:00

Oběd českých biatlonistů navštívil v Kontiolahti Jan Suchan

Petr Bielčík je z chaty na Suchém vrchu v Orlických horách zvyklý na profesionální kolegy, na větší a lépe vybavenou kuchyni i na jinou stravu. Guláš by pro biatlonisty asi nebyl nejvhodnějším jídlem. Výživová poradkyně zařadila do jejich jídelníčku hlavně těstoviny, zeleninu nebo třeba kaše.

„Vaří delikátně, zrovna ‚čóča‘ je něco pro mě,“ chválí Jitka Landová, vyhlášený jedlík. Během oběda jsou ale i výhrady. „Dal bych si párek, v jídelníčku bylo volský oko, a ne tohle,“ posteskl si s úsměvem Ondřej Moravec.

Na podmínky střílí solidně, chválí trenér Vítkovou před vytrvalostním závodem

Číst článek

Michal Šlesingr si ale kuchyni pochvaluje, je rád, že díky českému kuchaři nemusí jíst specifické skandinávské pokrmy. „Chutná mi. Už máme i výběr. Když se oběd nedojí, tak máme k večeři výběr,“ usmívá se čtvrtý muž stíhacího závodu.

Nádobí se po společném obědě ujal svazový prezident Petr Hamza. „Se čtyřmi dětmi musí člověk umývat nádobí dost často,“ přiznává praxi z domova, kde se povinnostem věnuje téměř denně. „Když jsem doma, tak určitě. Jinak by mě manželka zabila,“ dodává.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme