Krakonoš zrušil harrachovské skoky na lyžích

Vyšší moc zabránila i dnes skokanům v tom, aby soupeřili alespoň v jednom kole závodu Světového poháru v Harrachově. Nešlo to. Slitování nemělo počasí a kdyby ho neměla ani jury, museli by rozpláclé skokany litovat jejich blízcí. Skoky na lyžích zatím nejsou halovým sportem, a tak se i diváci zapadající sněhem hned po slavnostní zahájení zase rozešli za jinými harrachovskými atrakcemi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

drsný skokan na lyžích Jakub Janda.JPG

drsný skokan na lyžích Jakub Janda.JPG | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

V 16:30 budeme mít finální rozhodnutí - reagoval Walter Hober šéf skoků z Mezinárodní lyžařské federace na neoficiální zprávy o tom, že už je jisté, že se v Harrachově skákat nebude. Snažil se držet poker face, ale to, že nepříjemná informace prosákla, ho nenadchlo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Krakonoš zrušil harrachovské skoky na lyžích

Stejně jako počasí, které ani sebelepší organizátor neumí zařídit. Sníh se snad ani nesypal, ale vítr ho v poryvech házel na zem. ,,Samozřejmě mi to je líto, těšil jsem se na domácí můstek. Organizátoři udělali 120%, ale počasí jim zkrátka nepřeje," říkal český reprezentant Jakub Janda a choulil se do bundy.

Povzdechl si při pohledu na velký můstek na Čertově hoře Jakub Janda. Chvíli na to pořadatelé oznámili, že závody nebudou a vzápětí je slavnostně zahájili. Ač to zní paradoxně, jako vysvětlení poslouží třeba to, že mají oficiality za sebou a pokud to půjde, může se v neděli rovnou skákat. A také posloužilo jako malé odškodnění prokřehlým divákům.

Nebyla to oficiální znělka Mezinárodní lyžařské federace. Ani fanfáry z Libuše, byť prezident republiky se též dostavil. Mezi brumlající lid se odvážil i sám Krakonoš. Podle pověstí za počasí přece může právě on!

,,Já se chci za to počasí trošku omluvit, ale ten Trautenberk pořád zlobí," tvrdil z místního rozhlasu. Takže bráno s nadsázkou: závodům v Harrachově zatím brání spory dvou místních celebrit. Krakonoše a Trautenberka. Snad si je do rána vyříkají.

Tomáš Kohout, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme