Krasobruslař Březina skončil na ME těsně čtvrtý, Verner medailovou pozici neudržel

České krasobruslení bylo na mistrovství Evropy v Budpešti blízkou medaili. V soutěži mužů unikl Michalu Březinovi bronz o pouhých 26 setin bodu. Skončil tak čtvrtý. Tomáš Verner neudržel třetí místo po krátkém programu a kles po volných jízdách na sedmou pozici. Vyhrál obhájce titulu Španěl Javier Fernandéz.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Březina (vlevo) a Tomáš Verner chtějí i na ME 2014 promluvit do medailového pořadí

Michal Březina (vlevo) a Tomáš Verner chtějí i na ME 2014 promluvit do medailového pořadí | Foto: Michal Jurman

Březina skončil na loňském šampionátu třetí a na stejnou pozici útočil ve volné jízdě i tentokrát. Nakonec se ale musel už poněkolikáté spokojit se čtvrtým místem.

„Nepřemýšlel jsem, jaká je tam bodová mezera. Snažil jsem se diváky povzbudit, aby to těm rozhodčím trochu vyřvali. Dostal jsem je dost blízko. Na olympiádě se budu snažit ještě víc,“ říkal po závodě Březina.

Jeho volná jízda nebyla úplně bez chyb, i tak ale chybělo českému reprezentantovi na bronzového Rusa Konstantina Meňšova jen 26 setin bodu.

„V podstatě kdybych dostal poslední dvě piruety na level čtyři jako normálně, tak je to 1,5 bodu v každé piruetě a asi bych byl třetí. Já jsem vůbec nevěděl, jak jeli ostatní, takže jsem slezl z ledu a byl jsem akorát spokojený s tím, jak ten program šel,“ prohlásil Březina.

Na svoje poslední vystoupení na mistrovství Evropy nebude rád vzpomínat Tomáš Verner. Volná jízda se mu nevydařila a šampion z roku 2008 klesl v konečném pořadí ze třetí na sedmou pozici.

„Jsem zklamaný! Neudělal jsem skoky, které jsem měl udělat. A docela jednoduché. Když zajedu ve volné jízdě ‘čtveráka‘, trojitého axela a potom poztrácím body všude okolo, tak to je velká potíž. Nepamatuji si, že bych letos udělal chybu u flipa,“ popisoval Verner.

První místo suverénně uhájil Španěl Javier Fernández a stříbro získal Rus Sergej Voronov.

Mistrovství Evropy v krasobruslení v Budapešti:

Muži - konečné pořadí: 1. Fernández (Šp.) 267,11 bodu, 2. Voronov 252,55, 3. Meňšov (oba Rus.) 237,24, 4. Březina (ČR) 236,98, 5. Kovtun (Rus.) 232,37, 6. Liebers (Něm.) 225,76, 7. Verner (ČR) 223,66

Mirko Vasić, Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme