Krasobruslař Chan vylepšil světový rekord, Březina skončil čtvrtý

Kanaďan Patrick Chan se stal v Moskvě krasobruslařským mistrem světa. Mužskou soutěž vyhrál ve světovém rekordu 280,98 bodu. Lepší z Čechů Michal Březina skončil čtvrtý, Tomáš Verner dvanáctý.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mistr světa Patrick Chan

Mistr světa Patrick Chan | Zdroj: ČTK

Březina skočil čtverný toeloop i salchow a dlouho měl k zisku medaile hodně blízko. Během svého vystoupení předváděl životní jízdu. V závěru ale dvakrát upadl, což ho stálo cenné body.

Přesto za volnou jízdu získal 156,11 bodu a v součtu s krátkým programem si připsal 233,61 bodu a zaostal tak o 2,5 bodu za svým českým maximem.

Tomáš Verner chtěl napravit nepříliš vydařený krátký program. Bohužel udělal hned několik chyb a na své medailové cíle tak nesplnil. Celkem získal 216,87 bodu a zaostal o šest bodů za svým výkonem z mistrovství Evropy, kde získal bronz.

Nejen Češi, ale i ostatní závodníci výrazně zaostali za Kanaďanem Chanem, který předvedl nejlepší výkon historie. K rekordu z krátkého programu předvedl i rekordní volnou jízdu (187,96 bodu) a světové maximum posunul na 280,98 bodu. Druhý skončil Japonec Takahiro a třetí Rus Artur Gačinskij.

Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme