Krasobruslař Joubert se po ME těší na poslední souboj s Pljuščenkem

Kromě Rusa Pljuščenka není asi v posledních letech větší osobnosti evropského krasobruslení, než jakou je francouzská legenda Brian Joubert. Rodák z Poitiers patřil vždy mimo jiných i k největším rivalům Čecha Tomáše Vernera a dnes také oba společné zakončí bok po boku historii svých účastí na evropských šampionátech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brian Joubert se v Budapešti vrátil do míst, kde před deseti lety získal své první velké zlato.JPG

Brian Joubert se v Budapešti vrátil do míst, kde před deseti lety získal své první velké zlato.JPG | Foto: Michal Jurman

„Příprava na tento šampionát byla hodně dramatická. Přesunul jsem se za do Moskvy a rozhodli jsme se na poslední chvíli změnit krátký program, takže velká výzva a velký risk."

Ten ale Joubertovi v Maďarsku příliš nevyšel. V úvodní části evropského šampionátu obsadil až 9. místo a útok na medaile už bude těžký. Mrzí to o to více, že právě v Budapešti vybojoval slavný Francouz před deseti lety své první evropské zlato.

Přehrát

00:00 / 00:00

Krasobruslař Joubert se po ME těší na poslední souboj s Pljuščenkem

„Na to mám krásné vzpomínky, jednak jsem poprvé vyhrál a taky jsem zde porazil Pljuščenka. Byl jsem mladý, bez tlaku, vše bylo jednodušší,“ konstatuje mistr světa a trojnásobný mistr Evropy, který se dnes ještě pokusí zabojovat o neuvěřitelnou jedenáctou medaili z evropského šampionátu.

Má k tomu poslední možnost. Po olympiádě v Soči ukončí individuální kariéru a rád by se přesunul do kategorie sportovních párů.

„Rád bych to zkusil. Může to být zajímavá zkušenost stejně jako trénování. Těším se i na exhibice. Ve sportovních dvojicích už mám vyhlídnutou jednu dámu, ale nejdřív to řeknu raději jí.“

A ještě předtím možná dojde i na poslední souboj Jouberta s Pljuščenkem. Nikoliv na ME ale na olympiádě v Soči. Oba se totiž zřejmě představí v nově vzniklé olympijské soutěži týmů.

„No vidíte, to bude asi poslední souboj s ním. Mám rád Rusko a ruské publikum, do té soutěže dám vše,“ slibuje Brian Joubert, jehož kariéře chybí už jen jeden úspěch - právě olympijská medaile.

Michal Jurman, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme