Krasobruslař Tomáš Verner věří, že ho soupeři zase začnou brát vážně

Skvělým způsobem nakročili do krasobruslařského mistrovství Evropy oba čeští zástupci v mužské soutěži. Po krátkém programu je Tomáš Verner třetí a Michal Březina pátý. Oba tak už ví, že v sobotním finále budou bojovat o medaile.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Verner chce na svém posledním ME v kariéře překvapit soupeře, kteří už ho odepisovali.

Tomáš Verner chce na svém posledním ME v kariéře překvapit soupeře, kteří už ho odepisovali. | Foto: Michal Jurman

I když pravděpodobně už jen o ty ze stříbrného a bronzového kovu. „Javier Fernandez nám teď trošku uskočil, ale to se nedá nic dělat,“ hodnotil počínání španělského obhájce evropského zlata ještě pěkně v klubku novinářů Tomáš Verner.

Javier Fernandez naprosto opanoval krátký program, a jelikož je vynikající skokan, dá se s určitou rezervou říct, že o zlato by ho ve volných jízdách připravil už jen totální kolaps. Před druhým Rusem Voronovem má nyní náskok šesti bodů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Krasobruslař Tomáš Verner věří, že ho soupeři zase začnou brát vážně

„Věřím, že to bude dobré, za Javierem je to hodně našlapané, tak uvidíme. Každopádně mám určitě na to porazit třeba Maxima. Ať ukáže soutěž, kdo je nejlepší," poukazuje Sergej Voronov nikoliv na Čechy, ale na svého krajana Maxima Kovtuna, který přijel na šampionát jako hlavní ruská hvězda.

Zatím je ale s odstupem až na čtvrtém místě. Právě vždy vyhrocený vnitroruský souboj by přitom mohl v boji o medaile nahrát jak Březinovi tak Vernerovi.

„Nebrali mě až tak vážně, když jsem přišel na start. A já jim chci dokázat, že mě vážně brát měli,“ slibuje nejen oběma Rusům Tomáš Verner, kterého už i mnozí krasobruslaři po nevydařených dvou sezonách odepsali.

Třetím nejlepším krátkým programem jim ale mistr Evropy z roku 2008 nyní hodně zamotal hlavy. Před sobotním finále tak i díky němu slibuje česko-ruský souboj, zřejmě o evropské stříbro, hodně atraktivní podívanou.

Michal Jurman, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme