Krasobruslaři Březinovi zranění na talentu neubrala

Druhé místo patří po krátkém programu na mistrovství Evropy českému krasobruslaři Michalu Březinovi. Ten přitom málem do této sezóny kvůli vážnému zranění ani nenastoupil.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Březina s trenérem Petrem Starcem

Michal Březina s trenérem Petrem Starcem | Foto: Michal Jurman

Holywoodský film připomíná životní příběh Michala Březiny v této sezoně. Loni zazářil čtvrtými místy na evropském i světovém šampionátu.

Na startu této sezony ale přišlo vážné zranění třísel, následná operace a velice pozvolný návrat zpět. Happyend v podobě průběžného 2. místa po krátkém programu nabral tento příběh zatím na švýcarském ME.

„Já nezávodím s těmi, co jdou na ledě, ale já závodím s tím, že překonávám svoje vlastní limity,“ poukazuje Březina na fakt, že jeho tělesná schránka má i přes pouhých 20 let používání, u brněnského rodáka už nejeden výrazný škraloup.

Přehrát

00:00 / 00:00

Krasobruslaři Březinovi zranění na talentu neubrala

„Já jsem měl něco podobného s kolenem už před dvěma roky, takže jsem nějak nevěděl, jestli to dopadne stejně. Pořád mně všichni říkali, že tu operaci, co budu mít teď, že to není tak hrozné, jako když jsem měl tu operaci s kolenem, ale právě proto, že ty třísla jsou pro nás tak potřebná, tak jsem dělal vše proto, abych se dostal do formy,“ vzpomíná Březina.

Aby toho nebylo málo, po vyléčení kolen a operaci třísel, Březina v tréninku den před soutěží nepříjemně upadl a narazil si záda.

Pomohl místní fyzioterapeut

Bolest přitom cítil ještě pár hodin před svým povedeným vystoupením, které mu ale nakonec podle jeho slov kromě vysokých známek od rozhodčích vyneslo překvapivě i zlepšení zdravotního stavu.

„Myslím, že jsem tou jízdou tak akorát rozhýbal ty záda. Ten pád to nebylo nic příjemného, protože jsem spadl na kyčel na té straně, kde jsem měl operované to tříslo. Díky jednomu fyzioterapeutovi, který sice se mnou nemá nic společného, ale je to Čech žijící ve Švýcarsku, tak ten mě dal dohromady. Tak mu půjdu poděkovat a dám si asi ještě jednu masáž.“

Usmívá se druhý nejlepší krasobruslař evropského šampionátu po krátkém programu, který tak má jasno, jak naloží s volnem před sobotním vyvrcholením mužské kategorie.

Nezbývá než popřát nejen hodně sportovního štěstí, ale také šikovné ruce maséra a samozřejmě-pevné zdraví!

Petr Kadeřábek, Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme