Krasobruslařka Březinová je navzdory sponce na ME patnáctá

Mistryní Evropy v krasobruslení se při ve své první sezóně stala teprve 15letá Ruska Julia Lipnická. Češka Eliška Březinová skončila na 15. místě. Sama doufá, že toto její umístění bude pozitivním zlomem v její kariéře. Nebýt kuriózní chyby, mohla na tom být ještě lépe.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eliška Březinová skončila na mistrovství Evropy patnáctá

Eliška Březinová skončila na mistrovství Evropy patnáctá | Zdroj: ČTK

„S jízdou jsem spokojená, i když tam byla velká chyba, když jsem proskočila jeden skok a vynulovala jednu piruetu. Ale můžu být spokojená, že jsem se dala dohromady a i s chybami zajela dobrou jízdu,“ řekla po závodě členka krasobruslařské rodiny.

Z ledu si odnesla plnou taštičku dárků i růži. Umístění přitom mohlo být ještě lepší. Její chyby totiž měly kuriózní příčinu: „Když jsem jela na Lutze, přejela jsem přes sponku, která se posunula na místo, kde jsem točila piruetu, ze které jsem vypadla,“ popisuje svou smůlu Březinová.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Eliškou a Rudolfem Březinovými mluvil po ME v Budapešti Michal Jurman

Francouzce, která v jízdě před ní sponku ztratila, ale česká krasobruslařka nic nevyčítá. „Nevím, jestli byla její. Nemůžu nic říct, ani to není její chyba, to se prostě stává,“ je smířená patnáctá nejlepší evropská krasobruslařka.

Patnácté místo se líbí i otci Elišky Březinové. „Jsem velice spokojený s výkonem, který tu předvedla. Že se pokazil jeden prvek a pirueta vůbec nevadí. Je na čem pracovat dál,“ plánuje Rudolf Březina.

Šampionát v Budapešti by pro jeho dceru mohl být zlomový. Po umístění na 30. a 36. místě se poprvé dostala do elitní patnáctky. „V tréninku velice dobře skáče, dělá kombinace trojitých skoků, což je potřeba, aby se mohla posunout dopředu,“ popisuje pokrok otec krasobruslařky.

„Budu na to vzpomínat strašně ráda. Moje třetí Evropa a poprvé jsem se probojovala do volné jízdy, takže si to budu pamatovat nadosmrti,“ usmívá se Eliška Březinová.

Mistrovství Evropy v krasobruslení v Budapešti:
Ženy - konečné pořadí: 1. Lipnická 209,72, 2. Sotnikovová (obě Rus.) 202,36, 3. Kostnerová (It.) 191,39, 4. Leonovová (Rus.) 178,15, 5. Meiteová (Fr.) 173,37, 6. Marcheiová (It.) 165,25, ...15. Březinová (ČR) 130,35.

Michal Jurman, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme