Lukáš Bauer odstupuje z Tour de Ski a začne se závěrečnou přípravou na OH

Běžec na lyžích Lukáš Bauer pokračovat na Tour de Ski nebude, přednost dal přípravě na olympijské hry. Šestatřicetiletý závodník v pátek místo páté etapy seriálu odjede domů a do Toblachu se vrátí po krátkém odpočinku trénovat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Bauer se před Tour de Ski cítí unavený, minimálně čtyři etapy však absolvuje

Lukáš Bauer se před Tour de Ski cítí unavený, minimálně čtyři etapy však absolvuje | Zdroj: ČTK

Jak Bauer Radiožurnálu řekl, považuje za důležité dát tělo do pořádku, dokud je dostatek času do olympijských her v Soči, kde chce zaútočit na medaili.

"Jediné, co mě teď zajímá, je olympiáda, takže pokud bude potřeba být týden bez lyží, tak ten čas s týmem obětujeme. Do klasické patnáctky s intervalovým startem, která se v Soči jede 14. února, máme zhruba šest týdnů, takže i týden až deset dnů by bylo možné naprostému odpočinku obětovat," vysvětloval.

Bauer o předčasném konci na Tour uvažoval hned od začátku. Dokonce už v přípravě avizoval, že v sezoně s vrcholem na olympijských hrách to je velmi pravděpodobný krok.

"Doufal jsem, že Tour bude lepší, ale stejně jsem se necítil zrovna v pohodě. Ze závodu se neodchází snadno, ale rozhodnutí jsem udělal sám. Vyhodnotil jsem, že šance je mizivá," pokračoval.

"Doma bude čtyři až pět dnů odpočívat, poté znovu přijde do Toblachu, kde jsou ideální podmínky. Dvě klasické patnáctky, které se jedou před olympiádou, jsou v Lukášově programu," doplnil reprezentační trenér Miroslav Petrásek.

Dvojnásobný vítěz Tour de Ski tři etapy před koncem figuroval na 39. místě a ztrácel dvě minuty a 18 sekund na vedoucího Nora Martina Johnsruda Sundbyho. V seriálu nepokračují ani další čeští reprezentanti Dušan Kožíšek, Ondřej Horyna a Karolína Grohová.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme