Lyžař Bauer má první medaili ze sprintu, na MČR skončil třetí

Běžec na lyžích Lukáš Bauer získal na mistrovství České republiky v Harrachově svůj první cenný kov ze sprintu v kariéře. Nejlepší český reprezentant vybojoval bronz. Titul vyhrál Dušan Kožíšek, mezi ženami potom Martina Chrástková.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Běh na lyžích, Tour de Ski, spokojený Lukáš Bauer v cíli 5. ročníku Tour de Ski

Běh na lyžích, Tour de Ski, spokojený Lukáš Bauer v cíli 5. ročníku Tour de Ski | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

Na stupně vítězů se dostali v mužském sprintu volnou technikou tři stálí čeští reprezentanti. Zlato bral specialista na tyto tratě Dušan Kožíšek, druhý skončil Martin Koukal a třetí Lukáš Bauer. Pro Kožíška jde o premiérový titul z domácího šampionátu.

Nečekanou vítězku měl sprinterský závod v ženské kategorii. Martina Chrástková dokázala porazit všechny členky reprezentačního týmu, specialistka hlavně na klasickou techniku tak získala překvapivé prvenství. K titulu jí pomohl i finálový pád největší favoritky závodu Evy Nývltové. Ta nakonec skončila bez medaile.

Mistrovství České republiky v běhu na lyžích v Harrachově:

Sprint volně:
Muži (1,4 km): 1. Kožíšek, 2. Koukal, 3. Bauer (všichni Dukla Liberec).
Ženy (1,1 km): 1. Chrástková (SK Nové Město na Moravě), 2. Janečková, 3. Erbenová (obě SKP Jablonec nad Nisou).

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme